Stravaganza: Miekkojen kaupunki

Mary Hoffman
fantasia, nuoret
Stravaganza: Miekkojen kaupunki (Stravaganza #6) - Mary Hoffman6.98

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Kaisa Kattelus. Sidottu, kansipaperi.

Stravaganza-sarjan kuudes ja viimeinen osa vie lukijan jälleen 1500-luvun kiehtovaan Taliaan.

Yksinäinen ja onneton Laura on omaksunut itsetuhoisia taipumuksia eikä osaa aavistaa, että hänestä tulee Barnsburyn koulun seuraava stravagantti. Eräänä päivänä vanha hopeatikari päätyy hänen käsiinsä, ja sen avulla Laura siirtyy 1500-luvun Fortezzaan miekkasepän pajaan. Laura kohtaa Taliassa myös komean ja vetovoimaisen Ludon, joka vie häneltä jalat alta. Tunne on molemminpuolinen, mutta kun Ludo paljastaa syntyperänsä ja vaatii Fortezzan valtaistuinta omakseen, seuraa suuri valtataistelu, jossa Ludo ja Laura päätyvät vastakkaisiin leireihin...

Miekkojen kaupunki on väkevä ja koskettava tarina stravaganttien veljeskunnasta, jonka jäsenet kykenevät siirtymään maailmasta toiseen, 16-vuotiaasta 2000-luvun englantilaistytöstä ja renessanssiajan säihkyvästä, juonittelevasta, kauniista ja vaarallisesta Taliasta. Rinnakkaismaailmoista kertovan sarjan huikean jännittävä päätösosa huipentuu aiemmista kirjoista tuttujen Lucianon ja Bellezzan ruhtinattaren Ariannan hääjuhliin.

Risingshadow arvostelu :: Niina Tolonen (Nafisan)
Arvosana kirjalle


Julkaistu: syyskuu 11, 2014
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: City of Swords
Arvosanalla: 6.98/10
Arvosanoja: 37
Muokattu: maaliskuu 19, 2021

Stravaganza -kirjasarja

Stravaganza: Naamioiden kaupunki (Stravaganza #1)7.86
Stravaganza: Tähtien kaupunki (Stravaganza #2)7.70
Stravaganza: Kukkien kaupunki (Stravaganza #3)7.78
Stravaganza: Salaisuuksien kaupunki (Stravaganza #4)7.62
Stravaganza: Laivojen kaupunki (Stravaganza #5)7.96
Stravaganza: Miekkojen kaupunki (Stravaganza #6)6.98

Kirja-arvioita

6/10 |
elokuu 09, 2015
Kieltämättä vähän tylsä tunnelma ja Lauran ja Ludon "suhde" oli suorastaan naurettava. Ainoastaan Arianna ja Luciano olivat kivoja tässä kirjassa. Minua jäi vähän ihmetyttämään ettei kukaan starvaganteista vieraullut Taliassa uudestaan vain tapaamassa ystäviään..
7/10 |
heinäkuu 19, 2015
Äääh..koko sarja on jatkunut samalla hemmetin kaavalla, että ne menee Taliaan, niitten elämä muuttuu ymsymsyms. Mutta ihan ookoo kirja, juoni liikkuu hitaasti, eikä vastoinkäymisiä ollenkaan, mikä kirja se sellainen on? Mielestäni tämä kirja oli huonoin koko saagassa, anteeksi kun sanoin noin..
10/10 |
marraskuu 27, 2014
Luin samana päivänä koko sarjan ja sitten yhtenä päivänä tää kärrättii kirjastoon olin siis niin onnellinen et itkin ja rakastan kaikkia kirjoja mitä oon lukenu ja jotenki vaa arvasin et laurasta tulee seuraava stravagantti ja oon ...
8/10 |
joulukuu 06, 2016
Sisältää juonipaljastuksia