Liekehtivä leijona (Pronssisoturit, #2)
Keskiarvo 3.84
3.84 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (32)
Kirjahyllytilastot

Liekehtivä leijona

Michelle Paver
Julkaistu: elokuu 5, 2014 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Burning Shadow
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Marja Helanen. Sidottu, kansipaperi.

Pronssikauden Kreikkaan sijoittuvan seikkailun jännittävä toinen osa!

Varisten vangitsema Hylas on joutunut kaivosorjaksi Thalakrea-nimiselle saarelle. Pirra-tyttö karkaa Kreetalta ylipapitar-äitinsä hovista ja päätyy samalle saarelle selvänäkijän apulaiseksi. Varikset ovat tuomassa saarelle voimaesineensä, Hylaksen löytämän tikarin, voidakseen sen avulla murtaa maan hengettären mahdin ja saada niin kaivoksen kuin lähisaartenkin rikkaudet valtaansa.

Hylaksen ja Pirran on pakko yrittää ryöstää tikari Variksilta, muuten tuhoa ja hirmuvaltaa ei pysäytä mikään. Seuralaisenaan heillä on orpo leijonanpentu, jolla on oma roolinsa tapahtumien kulussa. Silloin saarelle ilmestyy myös kolmas vanha tuttu, Hylaksen lapsuudenystävä Telamon, josta on tullut Varis-soturi. On välienselvittelyn aika...

Michelle Paver on mestari koukuttavan seikkailutarinan luomisessa. Hänellä on erityinen kyky eläytyä muinaiseen henkimaailmaan ja luontokappaleiden asemaan. Vaikka lukija saa harvoin katsoa maailmaa pienen leijonanpennun silmin, tässä kirjassa se on mahdollista!

muokattu 07.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjojen valtias (Muinainen pimeys, #6)Haukansilmä (Pronssisoturit, #3)Veriveljen vala (Muinainen pimeys, #5)Delfiinin saari (Pronssisoturit, #1)Lumottu lehmus (Tuomas Karhumieli ja Anni Unennäkijä - trilogia, #3)

Kirja-arvioita (1)

Niko Heikkinen avatar
Kirjoittanut
3.5

Kun aloin lukea kirjaa minulla oli suuret odotukset jotka eivät aivan täyttyneet. Kirja ei yllä aivan edeltäjänsä tasolle, mutta kyllä sen luki mielellään loppuun. Kiinnostavaa on se, miten miltein joka luvussa seurattiin eri hahmon tarinaa ja miten ne sitten lopulta yhtyivät toisiinsa muodostaen toimivan juonen.

Paikalla 36 vierailijaa
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724