Lohikäärmeen etsintä (Lumotun metsän kronikat, #2)
Keskiarvo 3.72
3.72 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (133)
Kirjahyllytilastot

Lohikäärmeen etsintä

Patricia C. Wrede
Julkaistu: 2001 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Searching for Dragons
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: huumori, lohikäärmeet

Alkuteos ilmestynyt 1991. Suomentanut Susanna Paarma. Sarja-asu: Sami Saramäki. Kuva: Petteri Tikkanen. Sidottu.

Lumotun metsän kuningas Mendanbar on kiperän ongelman edessä. Joku – tai jokin – polttaa hänen valtakuntansa taikavarantoja, ja nuorella kuninkaalla on epäilyksensä: alueet ovat kuin tulipalon jäljiltä, ja paikalta löytyy lohikäärmeensuomuja.

Mendanbar lähtee tapaamaan Kazulia, lohikäärmeiden kuningasta. Kazulia ei kuitenkaan löydy. Hänen sijastaan kuningas joutuu tekemisiin prinsessa Cimorenen, lohikäärmeen pääkokin ja kirjastonhoitajan kanssa. Alkaa Kazulin etsintä, jonka vaiheissa parivaljakko kohtaa muun muassa vilustuneen jättiläisen ja velkaantuneen kääpiön.

Cimorenen hulvattomat seikkailut jatkuvat! Lumotun metsän kronikat tomuttavat jälleen kerran totunnaisuudet fantasian maailmasta.

muokattu 23.04.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Noidan veli (Chrestomancin maailmat, #1)Lohikäärmeen prinsessa (Lumotun metsän kronikat, #1)Mahtava Morris ja sivistyneet siimahännät (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #1)Derkinhovin musta ruhtinas (Derkinhovi, #1)Suuri ajomatka – Onttujen ensimmäinen kirja (Bromeliad-trilogia, #1)

Kirja-arvioita (1)

Platypus avatar
Kirjoittanut
4.0
Heti ensimmäiseksi huomasin ilokseni, että jokaisessa sarjan osassa näkökulma vaihtuu. Se on huomattavan antoisaa ja avaa henkilöitä kiitettävästi lisää. Myöskin Mendanbar on kiva henkilö, joka katsoo maailmaa hieman eri tavalla kuin muut yleensä. Toinen osa on huumorilla höystettyä perusseikkailua, jota voi kaikkien osien tapaan lukea hymyillen.
Paikalla 1 jäsen ja 64 vierailijaa
FreakyMike
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873