Muumilaakso juhlii (Muumien suuri juhlakirja #1) - Tove Jansson

Graafinen suunnittelu: Jukka Aalto. Sidottu.

Sisältö:

  • Muumipeikko ja tuhotulva
  • Muumipapan urotyöt
  • Muumipeikko ja pyrstötähti
  • Kuinkas sitten kävikään
  • sarjakuvat: Talonrakennus  ja  Aloitamme uuden elämän

Muumilaaksossa on juhlan aika!

Kata siis pöytään kahvikupit ja kakku, vieritä esiin tynnyrillinen punaista mehua (sitä josta syntyy pirahdus), työnnä paikalle kärryllinen pannukakkuja - ja virittäydy tunnelmaan.

Vuonna 2014 tulee kuluneeksi sata vuotta Tove Janssonin syntymästä. Sen kunniaksi ilmestyy kolmiosainen juhlakirja, johon on koottu Janssonin keskeistä Muumilaakson asukkaista kertovaa tuotantoa. Muumilaakso juhlii sisältää kolme muumikirjaa ja upean kuvakertomuksen Kuinkas sitten kävikään. Lisäksi mukana on jakso hauskoja muumisarjakuvia. Kirjassa Muumipeikko ja tuhotulva Muumipeikko ja hänen äitinsä etsivät kadonnutta Muumipappaa. Lopulta he kaikki päätyvät asumaan pieneen laaksoon – kauneimpaan koskaan näkemäänsä paikkaan. Muumipapan urotyöt kertoo ajasta, jolloin Muumipeikon, Nuuskamuikkusen ja Nipsun isät elivät myrskyisää nuoruuttaan. Isien pojat puolestaan kokevat huimia seikkailuja kirjassa Muumipeikko ja pyrstötähti. Luvassa siis on Muumi-fanien juhlaa oikein käpälä kaupalla! Tarinat ja kuvitus ovat aitoa Tove Janssonia, graafinen suunnittelu Jukka Aallon. Kirjat julkaistaan kluuttikantisena juhlalaitoksena.

Keskustelua: Tove Jansson :: viestejä 10 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 30, 2013
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, lapset, kokoelma
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 10.00/10
Arvosanoja: 1
Muokattu: marraskuu 01, 2015

Muumien suuri juhlakirja -kirjasarja

Kolmiosainen Tove Jansson 100 v. juhlakirjasarja.

 

Muumilaakso juhlii (Muumien suuri juhlakirja #1)
Muumilaakso juhlii 2 (Muumien suuri juhlakirja #2)
Muumilaakso juhlii (Muumien suuri juhlakirja #3)

Kirja-arvioita

10/10 |
syyskuu 18, 2014
Kokoelma jossa on vaikeasti löydettävä ensimmäinen muumi kirja. Koko kirja oli muumi-fanille pelkkää nautintoa :D Sarjakuvat ja Kuinkas sitten kävikään teki kirjasta ainutlaatuisen. Toista osaa odotellessa :D