Läpinäkyvä kuolema

Markku Soikkeli
scifi > dystopia, jännitys > rikoskirjallisuus
Läpinäkyvä kuolema - Markku Soikkeli5.16

Kansi: Taittopalvelu Yliveto. Sidottu, kansipaperi.

Tulenkantaja-palkintoehdokas 2015.

Tulevaisuuteen sijoittuva scifi-dekkari maailmasta, jossa kukaan ei pääse piiloon.

Dammerburgin kaupunki, kuten myös muu maailma, on toteuttanut avoimen yhteiskunnan unelman. Kaupunkia valvovat tuhannet kamerat, joista tiedot tallentuvat julkiseen Arkistoon. Kuka hyvänsä voi tietää kaiken kenestä tahansa. Siksi poliisityöhön tarvitaan enää yksi komisario, etsivä ja sihteeri. Heidän ainoa aseensa on kannettava puhelin: sen avulla ihmiset vahvistavat henkilöllisyytensä ja jakavat luottamuksensa.

Unelmayhteiskunnalla on kuitenkin kääntöpuolensa. Suurin osa ihmisistä on hedelmättömiä, mutta rikas vähemmistö voi sentään pitkittää ikäänsä telomeerihoidoilla. Unelma muuttuu painajaiseksi, kun tapahtuu jotain, minkä ei pitänyt olla mahdollista. Kaupungissa tehdään murha, jonka tekijästä ole jäänyt jälkeäkään. Murhan yhteydessä katoaa seitsenvuotias lapsi, arvokkain omaisuus, mitä hedelmällisyytensä menettäneessä maailmassa on jäljellä.

Komisario Richter, etsivä Jordan ja sihteeri Carmen joutuvat selvittämään rikosta, jollaista he eivät ole osanneet kuvitella. Heidän on ratkaistava suljetun huoneen mysteeri läpinäkyvässä yhteiskunnassa.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: elokuu 7, 2014
Kustantaja: Minerva
Tyylit: scifidystopia, jännitysrikoskirjallisuus
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 5.16/10
Arvosanoja: 6
Muokattu: kesäkuu 19, 2019