Kausaalienkeli (Kvanttivaras-trilogia, #3)
Keskiarvo 3.82
3.82 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (65)
Kirjahyllytilastot

Kausaalienkeli

Hannu Rajaniemi
Julkaistu: syyskuu 24, 2014 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: The Causal Angel
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 19 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Antti Autio. Sidottu, kansipaperi.

Mestarivaras Jean le Flambeur on selvinnyt dilemmavankilasta, villikoodiaavikosta ja maapallon lopullisesta tuhosta. Hän on vapauttanut itsensä pellegrinijumalattaren ikeestä, mutta ystävät hänen ympärillään harvenevat. Pitääkseen lupauksensa avaruusalus Perhoselle hänen täytyy löytää jäljettömiin kadonnut oortilaissoturinainen Mieli.

Huima etsintä vie Jeanin keskelle sotaa, tuhoutuvalta planeetalta toiselle, kohti Saturnusta, jonka myrskyjen keskellä pelejä rakastavat zokut rakentavat vieraita todellisuuksia. Pelastaakseen Mielen salaperäiseltä Suurpelizokulta Jeanin täytyy avata Planckin lukot. Niiden takana odottavat kaikki mahdolliset maailmat, joissa kausaliteetti, rationaalisen maailmanselityksen ydin, on vain yksi polku monien joukossa…

Huikean kehittyneiden sivilisaatioiden ottaessa mittaa toisistaan Jean, Mieli ja pellegrinijumalatar joutuvat kukin ottamaan kantaa ihmisyyteen, täydellisyyteen, ystävyyteen ja rakkauteen. Kausaalienkeli on täynnä valtavia avaruusaluksia, huimaavia avaruustaisteluja ja kiehtovaa tieteellistä spekulaatiota. Se sitoo yhteen trilogian teemat – vapaa tahto, pelit ja identiteetti – tavalla, joka jää mieleen pitkäksi aikaa.

muokattu 11.03.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Star Wars: Tähtien sodan kuvitettu opasVarjokapteeni (Kostaja, #2)Saga: Toinen kirja (Saga, #2)Kohtalot (Viillot, #2)Saga (Saga, #1)

Kirja-arvioita (2)

Sparhawk avatar
Kirjoittanut
3.5
Hyvä kirja ja hyvä päätös trilogialle. Aikaisemmille osille 4 tähtee, tälle annoin "vain" 3,5. Kolmas osa ei enää tarjonnut samalla lailla yllätyksiä kuin mitä ensimmäinen ja toinen osa. Gevulot-sovelluksien ja Villikoodiaavikon tapaisia ahaa-yllätyksiä ei tullut samalla lailla. EI kuitenkaan huono kirja, en suosittele lukemaan kuitenkaan näitä itsenäisinä vaan kannattaa urakoida sarja ihan järjestyksessä. Kolmas osa tosiaan nivoi tapahtumia yhteen, ehkä vähän turhaan ... (lisää)
S.T.A.R. avatar
Kirjoittanut
4.5
Tämä kirja oli paljon "draamallisempi" ja vähemmän kryptistä scifi-sanastoa sisältävä kuin trilogian aiemmat osat. Tai sitten kyse oli vain siitä, että olin jo ehtinyt tottua Rajaniemen outoon kvanttijargoniin. Niin tai näin, Kausaalienkeli on vauhdikas ja mukaansatempaava tarina, joka solmii aiempien osien langanpätkät yllättävästikin yhteen. Ainoa pieni miinus tulee mielestäni siitä, että vähitellen ihan kaikki tuntuu olevan tässä kvanttiuniversumissa mahdollista, mikä ... (lisää)
Paikalla 3 jäsentä ja 40 vierailijaa
blackstar, Mustelmann, LordStenhammar
Uusin jäsen: Heli Lepistö
Jäseniä yhteensä: 9571