Lahja
Keskiarvo 3.29
3.29 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Lahja

Cecelia Ahern
Julkaistu: lokakuu 2009 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: The Gift
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi, romantiikka

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Terhi Leskinen. Sidottu, kansipaperi.

Lou Suffern on minuuttiaikatauluttanut elämänsä. Hän ei koskaan elä hetkessä ja laiminlyö kiireellään myös perhettään. Syödessään aamiaista hän lukee myös päivän lehteä, suudellessaan vaimoaan hän ajattelee toista naista. Töissä hän on ajankäytön mestari, yksityiselämässä sulkeutunut tunari. 

Eräänä talvisena tiistaiaamuna, kaksi viikkoa ennen joulua, Lou kävelee häikäisevän mustissa nahkakengissään töihin ja törmää Gabeen, maassa istuvaan kerjäläiseen. Lyhyt keskustelu on vaivaannuttava mutta jää Loun mieleen. Hän päättää auttaa Gabea ja hankkii tälle työpaikan postitusosastolta.

Aluksi kiehtovalta tuntuneen Gaben läsnäolo muuttuu pian häiritseväksi. Minne tahansa Lou meneekin, Gabe tuntuu aina olevan samassa paikassa. Hämmentävä uusi tuttavuus sotkee Loun aikataulut ja suunnitelmat. Mutta olisiko Loulla jotain opittavaa Gabelta, jos hän vain malttaisi pysähtyä ja kuunnella?

Lahja on tarina siitä, miten helposti kiireen keskellä unohtaa sen, mikä on tärkeää, ja miten avun saa joskus sieltä, mistä sitä vähiten odottaa.

muokattu 07.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suoraan sydämestäKesäviiniäKevytkenkäinen kummitusIkuisen rakkauden saariMansikkavaras (Vianne Rocher, #4)

Kirja-arvioita (1)

Katjuska avatar
Kirjoittanut
4.5
Kaunis kirja. Ei muuta voi sanoa. Kirja imaisee lukijan (kiitos Cecelian ihanan kirjoitustyylin) maailmaansa ja päästää pois vasta viimeisen sivun viimeisen sanan kohdalla. Ahmin tämän kirjan kerralla ja nopeasti. Tarina kertoo kiireisestä Lousta, joka on oikea työnarkomaani. Hänelle hyvä työ on kaikki kaisessa, se menee jopa perheen edelle. Tämä vaikeuttaa Loun perhe suhteita ja etäännyttää hänet erityisesti vaimostaan. Eräänä talvisena aamun Lou kävelee ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 37 vierailijaa
Jupe
Uusin jäsen: Jimi Vuori
Jäseniä yhteensä: 9742