Suoraan sydämestä
Keskiarvo 3.79
3.79 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Suoraan sydämestä

Cecelia Ahern
Julkaistu: helmikuu 2009 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Thanks for the Memories
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi, romantiikka

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Terhi Leskinen. Sidottu, kansipaperi.

Dublinin kaduilla kuljeksii kaksi yksinäistä. Toinen heistä on amerikkalainen professori Justin Hitchcock, joka on saapunut kaupunkiin luennoimaan taiteesta. Päästäkseen kosketuksiin viehättävän lääkärin kanssa avioerosta toipuva Justin suostuu jopa luovuttamaan verta, vaikka pelkkä ajatuskin kammottaa häntä.

Toinen yksinäinen on dublinilainen Joyce Conway. Hän on toipumassa vakavasta onnettomuudesta ja avioliittokin on kariutumassa. Sairaalasta päästyään Joycea alkavat vaivata myös oudot unet. Valveillakin hänestä tuntuu kuin hän puhuisi jonkun toisen suulla. Mitä Joycelle oikein on tapahtumassa? Hän kaappaa turvallisen kaavamaiseen elämään tottuneen höperön isänsä mukaansa Lontooseen ratkaistakseen arvoituksen.

Isä-tytärparivaljakon matka on kommelluksia täynnä. Isä oppii, ettei turvatarkastuksessa pidä huutaa ”Pommi!” ja ettei tv:n antiikkiohjelmaan kannata viedä varastettua tavaraa. Joyce ja Justin puolestaan oppivat, että vaikeistakin muistoista on pystyttävä puhumaan, ennen kuin toisen voi päästää lähelleen.

muokattu 07.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

KesäviiniäKevytkenkäinen kummitusMansikkavaras (Vianne Rocher, #4)Ikuisen rakkauden saariKaramellikengät (Vianne Rocher, #2)

Kirja-arvioita (1)

Katjuska avatar
Kirjoittanut
4.5
Luin tämän kirjan nopeasti ja taukoamatta (jopa koulussa tunnilla minkä seurauksena sain opettajan vihat päälleni). Kirjaa alkaa koskettavasti eikä päästä otteestaan missään vaiheessa. Oli mukavaa lukea tarinaa kahden eri henkilön näkökulmasta, varsinkin kun heillä on salaperäinen yhteys toisiinsa... Tarinasta ei puutu myöskään huumoria. Kuinka siltä voisi välttyä, kun Joyce lähtee 70-kymppisen isänsä kanssa Lontooseen? Varsinkin kun isä ei ole matkustellut ... (lisää)
Paikalla 37 vierailijaa
Uusin jäsen: Mona
Jäseniä yhteensä: 9663