Lohikäärmeen kummilapsi (Lumotun metsän kronikat, #4)
Keskiarvo 3.53
3.53 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (117)
Kirjahyllytilastot

Lohikäärmeen kummilapsi

Patricia C. Wrede
Julkaistu: 2002 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Talking to Dragons
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: huumori, lohikäärmeet

Alkuteos ilmestynyt 1993. Suomentanut Susanna Paarma. Sarja-asu: Sami Saramäki. Kuva: Petteri Tikkanen. Sidottu.

Talking to Dragons on julkaistu ensimmäisen kerran jo vuonna 1985. Kirjan uudistettu laitos vuodelta 1993 on sarjan neljäs kirja.

”Äiti opetti minut olemaan kohtelias lohikäärmeille. Erityisen kohtelias, tarkoitan; hän opetti minut olemaan tavallisen kohtelias kaikille. Se oli varsin järkevää. Kun ympärillä yhtä mittaa vaeltaa lumottuja prinsessoja ja naamioituja velhoja ja muodoltaan muutettuja kuninkaita ja muita vastaavia, sitä ei koskaan tiedä kenen kanssa saattaa olla tekemisissä. Lohikäärmeet ovat kuitenkin erityistapaus”.

Päivänkajo on Cimorenen, Lumotun metsän kuningattaren, poika. Hän on matkalla Lumotun metsän halki, huotrassaan taikamiekka ja seuranaan tulinoita ja lohikäärmepienokainen.

Vain Päivänkajo voi vapauttaa kuningas Mendanbarin ja Lumotun metsän ilkeiden velhojen loitsun vallasta. Siksi hänen äitinsä on lähettänyt hänet suorittamaan tehtävää, joka voi opettaa paljon, mutta joka on täynnä vaaroja ja epätietoisuutta. Siksi Päivänkajon on oltava nopea oppimaan.

Lumotun metsän kronikat jatkuvat neljännessä osassaan, joka on yhtä hillitöntä fantasiaa alusta loppuun asti.

muokattu 23.04.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lohikäärmeen retkikunta (Lumotun metsän kronikat, #3)Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)Ansa (Mahtavat 12, #2)Tähtihattu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #3)Lohikäärmeen prinsessa (Lumotun metsän kronikat, #1)
Paikalla 59 vierailijaa
Uusin jäsen: Olivia
Jäseniä yhteensä: 9563