Lapsuuden sadut ja seikkailut

Marjut Hjelt
Julkaistu: huhtikuu 17, 2014 (Into)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen

Nidottu.

Kaunis kuvakirja kertoo elävästi klassisista satuteoksista ja -hahmoista, satujen rakastetuista kirjoittajista ja keräilijöistä. Kirjan sivuilla seikkailevat tunnetut hahmot aina Punahilkasta Muumeihin ja Jörö-Jukasta Tarzaniin. 1500-luvulta alkaen olevan upean kuvituksen myötä lapsuuden aarteet palautuvat takaisin yöpöydällemme.

Lapsuuden saduissa seikkaillaan maalla, merellä, ilmassa ja avaruudessa ja tutustutaan aikuisten sepittämiin liikuttaviin tarinoihin, joilla lapset pyrittiin pitämään Herran nuhteessa.

Teos pohjautuu Kansalliskirjaston Brummeriana-kokoelmaan, jonka Kansalliskirjasto osti 1990-luvun alussa tunnetulta lastenkirjojen kerääjältä, professori Markus Brummer-Korvenkontiolta. Yli 20 000 kirjan Brummeriana on kansainvälisestikin merkittävä kokoelma ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden ystävien ja tutkijoiden aarreaitta. Se sisältää monia harvinaisuuksia – kirjoja, joita ei ole missään muualla.

Kirjan loppuun on liitetty Brummerianan harvinaisten kirjojen luettelo, jonka Markus Brummer-Korvenkontio on laatinut.

(muokattu 25.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lisää sotaa, sutinaa ja seikkailujaLeena Krohn ja allegorian kaupungitSuomalainen satu 1: Kehittäjiä ja kehityslinjojaKotimaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita 10 (Kotimaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita, #10)Suomalainen satu 2: Perinteitä ja moni-ilmeisyyttä
Paikalla 41 vierailijaa
Uusin jäsen: Johanna Hellsten
Jäseniä yhteensä: 9013