Ronja, ryövärintytär

@ Astrid Lindgren
Ronja, ryövärintytär - Astrid Lindgren 8.18   305

Alkuteos ilmestynyt 1981. Suomentanut Tuula Taanila. 1. laitos: Kuvittanut Ilon Wikland. Sidottu. 26. painos 2007. Nidottu painos 2011. – 2. laitos: Tarkistettu suomennos. WSOY, 2015. Sidottu. – 3. laitos: Kuvittanut Katsuya Kondo. WSOY, 2017. Sidottu.

Kertomus kaiken voittavasta ystävyydestä.

Äitinsä Loviisan ja isänsä Matiaksen kanssa Matiaksenlinnassa elelevä Ronja viihtyy metsässä kuin kotonaan. Isänsä ammattia Ronja ei kuitenkaan hyväksy – saatuaan selville, että Matias onkin osa ryövärien joukkiota.

Eräänä päivänä salaman halkaiseman Matiaksenlinnan toiseen puoliskoon muuttaa Borkan rosvojoukkio vaimoineen ja lapsineen. Vanhempiensa varoituksista huolimatta Ronja ystävystyy Birkin, isänsä perivihollisen pojan kanssa...

Ronja, ryövärintytär on kaunis ystävyyden kuvaus ajalta, jolloin kauppamiehiä vaanittiin metsässä, villihevoset kirmasivat niityillä ja maahiset tanssivat kuutamossa.

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni

Kirja julkaistu 1981 (WSOY)
Alkuperäinen nimi 'Ronja, rövardotter'

Kirja-arviot 13
Viestit 1
elokuu 29, 2023
8 / 10

Ihan hyvä, ei kuitenkaan minun kirjagenreni. Leppoisaa luettavaa.

Gil-Dúviel
Arvosanat 274
Kirja-arviot 5
huhtikuu 27, 2016
10 / 10

Aivan ehdoton lapsuuden kirjasuosikkini. Ensimmäinen kosketukseni tarinaan on ala-asteelta, jolloin kuuntelimme luokassa kirjaa luettuna ääneen. Ihana maailma; vaihtoehtoinen historiallinen maagis-realistinen, ottaa vahvasti vaikutteita vanhoista skandinaavisista kansantaruista. Mahtava päähenkilö, viattoman hurmaava ystävyyssuhde. Suosittelen lämpimästi ihan kaikille!

Truuners95
Arvosanat 91
Kirja-arviot 84
Viestit 6
huhtikuu 8, 2016
10 / 10

Olin nähnyt tästä kertovan elokuvan useasti lapsena ja luin tämän vasta vuosia myöhemmin joskus ala-asteella kirjaesitelmää varten. Uudelleenluettuna tästä löytyi paljon syvempiä merkityksiä.

LarZa
Arvosanat 16
Kirja-arviot 16
Viestit 1
helmikuu 19, 2015
10 / 10

Aivan huippu kirja! Pitäis lukea uudelleen!

Rauros
Arvosanat 177
Kirja-arviot 111
Viestit 15
toukokuu 15, 2014
9 / 10

Paras lukemani lasten kirja! Olen lukenut tän joskus kolmosella ja oli hyvä! Kaikkien pitäisi lukea tämä lapsilleen! Suosittelen !

Katjuska
Arvosanat 97
Kirja-arviot 50
Viestit 10
marraskuu 1, 2013
10 / 10

Tämän kirjan vuoksi ylipäätään innostuin lukemaan kirjoja kolmannella luokalla! Kirja on jännittävä,hauska ja pienempänä se tuntui myös vähän pelottavalta. Tämä on paras lukemani lasten satu.

celeblith
Arvosanat 108
Kirja-arviot 27
Viestit 194
lokakuu 11, 2013
7 / 10

Ihana kirja. Pienenä tämä on luettu koulussa opettajan lukemana, ja myöhemmin luettu itse. ja aivan yhtä mukaansatempaava ja ihana tarina, itseluettuna kuin kuunneltunakin.

ShadowMaker
Arvosanat 43
Kirja-arviot 41
maaliskuu 22, 2013
8 / 10

Yksiä parhaimpia Astrid Lindgren-kirjoja ja lasten kirjallisuudessa todellinen helmi! Tämän kirjan (jos jonkun) kaikkien vanhempien pitäisi lukea lapsilleen! Suosittelen lämpimästi!

Sanna Perälä
Sanna Perälä