Ronja, ryövärintytär
Keskiarvo 4.09
4.09 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (295)
Kirjahyllytilastot

Ronja, ryövärintytär

Astrid Lindgren
Julkaistu: 1981 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Ronja, rövardotter
Käännetty englanniksi: Ronia, the Robber's Daughter
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasatufantasia, lapset
Avainsanat: elokuva, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 1981. Suomentanut Tuula Taanila. 1. laitos: Kuvittanut Ilon Wikland. Sidottu. 26. painos 2007. Nidottu painos 2011. – 2. laitos: Tarkistettu suomennos. WSOY, 2015. Sidottu. – 3. laitos: Kuvittanut Katsuya Kondo. WSOY, 2017. Sidottu.

Kertomus kaiken voittavasta ystävyydestä.

Äitinsä Loviisan ja isänsä Matiaksen kanssa Matiaksenlinnassa elelevä Ronja viihtyy metsässä kuin kotonaan. Isänsä ammattia Ronja ei kuitenkaan hyväksy – saatuaan selville, että Matias onkin osa ryövärien joukkiota.

Eräänä päivänä salaman halkaiseman Matiaksenlinnan toiseen puoliskoon muuttaa Borkan rosvojoukkio vaimoineen ja lapsineen. Vanhempiensa varoituksista huolimatta Ronja ystävystyy Birkin, isänsä perivihollisen pojan kanssa...

Ronja, ryövärintytär on kaunis ystävyyden kuvaus ajalta, jolloin kauppamiehiä vaanittiin metsässä, villihevoset kirmasivat niityillä ja maahiset tanssivat kuutamossa.

muokattu 23.02.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

KettusaariMestaritontun seikkailutNalle Puhin kootut kertomuksetVeljeni, LeijonamieliNalle Puh: Kootut kertomukset ja runot

Kirja-arvioita (8)

Truuners95 avatar
Kirjoittanut
5.0

Olin nähnyt tästä kertovan elokuvan useasti lapsena ja luin tämän vasta vuosia myöhemmin joskus ala-asteella kirjaesitelmää varten. Uudelleenluettuna tästä löytyi paljon syvempiä merkityksiä. 

Rauros avatar
Kirjoittanut
4.5
Paras lukemani lasten kirja! Olen lukenut tän joskus kolmosella ja oli hyvä! Kaikkien pitäisi lukea tämä lapsilleen! Suosittelen !
celeblith avatar
Kirjoittanut
3.5
Ihana kirja. Pienenä tämä on luettu koulussa opettajan lukemana, ja myöhemmin luettu itse. ja aivan yhtä mukaansatempaava ja ihana tarina, itseluettuna kuin kuunneltunakin.
ShadowMaker avatar
Kirjoittanut
4.0
Yksiä parhaimpia Astrid Lindgren-kirjoja ja lasten kirjallisuudessa todellinen helmi! Tämän kirjan (jos jonkun) kaikkien vanhempien pitäisi lukea lapsilleen! Suosittelen lämpimästi!
Adolfina Romanov avatar
Kirjoittanut
3.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Gil-Dúviel avatar
Kirjoittanut
5.0

Aivan ehdoton lapsuuden kirjasuosikkini. Ensimmäinen kosketukseni tarinaan on ala-asteelta, jolloin kuuntelimme luokassa kirjaa luettuna ääneen. Ihana maailma; vaihtoehtoinen historiallinen maagis-realistinen, ottaa vahvasti vaikutteita vanhoista skandinaavisista kansantaruista. Mahtava päähenkilö, viattoman hurmaava ystävyyssuhde. Suosittelen lämpimästi ihan kaikille!

LarZa avatar
Kirjoittanut
5.0
Aivan huippu kirja! Pitäis lukea uudelleen!
Katjuska avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämän kirjan vuoksi ylipäätään innostuin lukemaan kirjoja kolmannella luokalla! Kirja on jännittävä,hauska ja pienempänä se tuntui myös vähän pelottavalta. Tämä on paras lukemani lasten satu.
Paikalla 1 jäsen ja 60 vierailijaa
Jussi
Uusin jäsen: oskar
Jäseniä yhteensä: 9872