Pakanavaltias (Uhtred-sarja, #7)
Keskiarvo 4.28
4.28 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (25)
Kirjahyllytilastot

Pakanavaltias

Bernard Cornwell
Julkaistu: syyskuu 24, 2014 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: The Pagan Lord
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Ulla Lempinen.

1. painos 2014. Sidottu, kansipaperi.
2. painos 2015. Nidottu.

VAIN YKSI MIES VOI RATKAISTA KOKO KANSAKUNNAN KOHTALON

ALFRED SUURI on kuollut ja hänen poikansa Edward hallitsee kuninkaana kahtia jakautunutta Britanniaa. Vaikeasti hallittava rauha rakoilee. Tanskalaiset, johtajanaan Cnut Pitkämiekka, pelätyin ja armottomin viikinkikuningas, ovat pohjoisessa valmiina hyökkäämään etelään.

Uhtred, kuningas Alfredin luotettu soturi, on joutunut uuden kuninkaan epäsuosioon ja yhden harkitsemattoman teon vuoksi hänet karkotetaan mailtaan. Hänestä tulee hylkiö sekä kristityiden että pakanoiden keskuudessa. Mutta uskollisten miestensä tukemana Uhtred lähtee pohjoiseen valloittamaan takaisin esi-isiensä kotia, Bebbanburgia, Britannian mahtavinta linnoitusta.

Mutta Cnut ei lepää ennen kuin kuninkaan kruunu on hänen hallussaan. Edessä on verinen taistelu, jossa uskollisuus punnitaan ja joka ratkaisee koko Britannian kansakunnan kohtalon. Uhtredin on päätettävä, milloin ja missä taistelu käydään.

"Aivan kuin Game of Thrones, mutta todellinen." – Observer

"Upea ja kammottava." – Daily Mail

"Mestarillista tarinankerrontaa." – Sunday Telegraph

(muokattu 05.09.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Myrskyn soturit (Uhtred-sarja, #9)Asterix ja Piktit (Asterix, #35)Kyyroksen sotaretki (Anabasis, #1)Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)Tulisielu (Jääsielu, #2)

Kirja-arvioita (1)

Mirelle avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Voisi kuvitella, että näin pitkä historiallinen kirjasarja olisi jo kyllästyttävä, niin voin sanoa, kyllästyttävä tämä kirja ei ollut. Tämä oli ehkä paras Uhtred-sarjan kirjoista. En malta odottaa seuraavaa osaa.
Paikalla 72 vierailijaa
Uusin jäsen: Viola OwO
Jäseniä yhteensä: 8860