Veljeni, Leijonamieli
Keskiarvo 4.24
4.24 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (264)
Kirjahyllytilastot

Veljeni, Leijonamieli

Astrid Lindgren
Julkaistu: 1974 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Bröderna Lejonhjärta
Käännetty englanniksi: The Brothers Lionheart
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasatufantasia, lapset
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1973. Suomentanut Kaarina Helakisa. Kuvittanut Ilon Wikland. Sidottu.

Veljeni, Leijonamieli kertoo kahdesta veljeksestä, Joonatan ja Kalle Leijonasta. Sairas pikkupoika Kalle eli Korppu ihailee suuresti isoveljeään Joonatania. Isoveli pelastaa Korpun palavasta talosta mutta menehtyy itse. Pian myös Korppu kuolee sairauteensa ja seuraa veljeään kauniiseen maahan, Nangijalaan.

Veljeni, Leijonamieli on sekä jännittävä kertomus vihreiden laaksojen, sadun ja leiritulien maasta että hyvän ja pahan kamppailusta, kaiken voittavasta ystävyydestä ja kuolemasta.

muokattu 20.12.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lumous (Tähtisilmät, #3)ÄänihäkkiKirous (Tähtisilmät, #2)Ennustus (Tähtisilmät, #1)Prinssi Ahava ja valtaistuimen salaisuus (Patarania, #2)

Kirja-arvioita (6)

Truuners95 avatar
Kirjoittanut
5.0

Tämä kuului niihin kirjoihin, joita luin useamman kerran lapsena. Lindgren kuvaa kuoleman jälkeisen maailman kauniiksi, mutta vaaralliseksi. Itseäni hirvitti lapsena kirjan kuvat Katlasta ja sen rääkäisyt olivat todella kammottavia kyseisessä elokuvaversiossa.

LarZa avatar
Kirjoittanut
4.5
Aivan huippu kirja tämäkin!
Kastehelmi avatar
Kirjoittanut
4.5
Teen par'aikaa kirjadiplomia, johon minun on luettava seitsemän kirjaa tietystä listasta. Veljeni, Leijonamieli oli listassa ja päätin aloittaa siitä. Olin kuullut Astrig Lindgrenistä jo aikaisemmin ja olin tietysti kuullut Peppi Pitkätossusta ja Eemelistä ja monista muista, mutta tästä kirjasta en ollut kuullut aikaisemmin. Odotin, että kirja olisi iloinen, kuten monet muut kirjat, joita olin lukenut. Mutta ei, se ei ollut. Se oli samaan aikaan surullinen ja jännittävä, ... (lisää)
Lumiruusu avatar
Kirjoittanut
4.5
Löysin tämän kirjan isoveljeni kaapista. Olin ihan ihmeissäni, miten veljelläni oli sellainen kirja, mutta se olikin äidin. Omin sen sitten itselleni ja luin tässä viikonlopulla. Oli niin ihanaa lukea, kun muistin että tämä teos oli luettu myös ala-asteella. En paljoakaan muistanut siitä, ennen kuin taas luin. Tarina on todella surullinen, melkein tuli itku lukiessa. Pidin siitä silti paljon, kirjoitustyylistä ja juonestakin. Joonatan ja Kaarle ovat niin... miten sen sanoisi, ... (lisää)
celeblith avatar
Kirjoittanut
4.5
Ihana kirja. Mutta niin surullinen. Jännittävä, sopii niin nuoremmille kuin vanhemmillekin. Itse ainakin pidin todella ala-asteella kun luettiin. Ja rakastuin kirjaa uudelleen myöhemmällä iällä, pariinkin kertaan luettu.
ShadowMaker avatar
Kirjoittanut
3.0
Kaunis, mutta haikea kertomus veljesrakkaudesta. Mielestäni ylivoimaisesti surullisin Astrid Lingren-kirja. Olen kyllä onnellinen, ettei äitini suostunut lukemaan tätä olessani hänen mielestään "liian nuori". Hiukan vaikea kirja ehkä käsiteltäväksi nuorelle lapselle, sillä heti ensimmäisillä sivuilla päähenkilöt kuolevat (mutta kuitenkin siirtyvät kuollessaan "toiseen maailmaan"). Niin kuin jo sanoin,tämä on surullinen ja haikea, mutta kaunis. Suosittelen lukemaan!
Paikalla 2 jäsentä ja 49 vierailijaa
Pisania, Pirjo Raila
Uusin jäsen: Pirjo Raila
Jäseniä yhteensä: 9857