Veljeni, Leijonamieli

@ Astrid Lindgren
Veljeni, Leijonamieli - Astrid Lindgren 8.44   274

Alkuteos ilmestynyt 1973. Suomentanut Kaarina Helakisa. Kuvittanut Ilon Wikland. Sidottu.

Veljeni, Leijonamieli kertoo kahdesta veljeksestä, Joonatan ja Kalle Leijonasta. Sairas pikkupoika Kalle eli Korppu ihailee suuresti isoveljeään Joonatania. Isoveli pelastaa Korpun palavasta talosta mutta menehtyy itse. Pian myös Korppu kuolee sairauteensa ja seuraa veljeään kauniiseen maahan, Nangijalaan.

Veljeni, Leijonamieli on sekä jännittävä kertomus vihreiden laaksojen, sadun ja leiritulien maasta että hyvän ja pahan kamppailusta, kaiken voittavasta ystävyydestä ja kuolemasta.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 1974 (WSOY)
Alkuperäinen nimi 'Bröderna Lejonhjärta'
Käännetty englanniksi The Brothers Lionheart
Tietoja muokattu joulukuu 20, 2017
Muita teoksia kirjailijalta Astrid Lindgren
Ronja, ryövärintytär 8.18   304
Satuja 8.66   3
Mio, poikani Mio 7.58   126

Kirja-arviot & arvosanat

aituriar
Arvosanat 178
Kirja-arviot 39
Viestit 30
eilen 11:11
8 / 10

Tässä on kirja, jolla on hurjasti nostalgia-arvoa. Opettajamme luki tämän meille ääneen ala-asteella, ja taisimmepa itsekin lukea tästä ainakin pätkiä. Katsoimme myös elokuvaversion. Muistan tarinan tehneen minuun valtavan vaikutuksen ja lohduttaneen minua tullessani hiljalleen tietoiseksi omasta kuolevaisuudestani. Kuolema ei olekaan paha, vaan se päinvastoin lopettaa kaiken pahan.

Lukiessani kirjan nyt aikuisiällä kannesta kanteen, sumuiset muistot kirkastuivat sykäyksittäin.

Truuners95
Arvosanat 91
Kirja-arviot 84
Viestit 6
huhtikuu 8, 2016
10 / 10

Tämä kuului niihin kirjoihin, joita luin useamman kerran lapsena. Lindgren kuvaa kuoleman jälkeisen maailman kauniiksi, mutta vaaralliseksi. Itseäni hirvitti lapsena kirjan kuvat Katlasta ja sen rääkäisyt olivat todella kammottavia kyseisessä elokuvaversiossa.

LarZa
Arvosanat 16
Kirja-arviot 16
Viestit 1
helmikuu 19, 2015
9 / 10

Aivan huippu kirja tämäkin!

Kastehelmi
Arvosanat 198
Kirja-arviot 51
Viestit 0
joulukuu 24, 2013
9 / 10

Teen par'aikaa kirjadiplomia, johon minun on luettava seitsemän kirjaa tietystä listasta. Veljeni, Leijonamieli oli listassa ja päätin aloittaa siitä. Olin kuullut Astrig Lindgrenistä jo aikaisemmin ja olin tietysti kuullut Peppi Pitkätossusta ja Eemelistä ja monista muista, mutta tästä kirjasta en ollut kuullut aikaisemmin. Odotin, että kirja olisi iloinen, kuten monet muut kirjat, joita olin lukenut. Mutta ei, se ei ollut. Se oli samaan aikaan surullinen ja jännittävä, mukaansatempaava ja luotaantyöntävä. On vaikea uskoa, kuinka hyvin kirja on kirjoitettu. Täsät kirjasta on kiva tehdä esitelmä, ehkä jopa kirjavinkkaus luokalle.

Lumiruusu
Arvosanat 115
Kirja-arviot 4
Viestit 1
marraskuu 3, 2013
9 / 10

Löysin tämän kirjan isoveljeni kaapista. Olin ihan ihmeissäni, miten veljelläni oli sellainen kirja, mutta se olikin äidin. Omin sen sitten itselleni ja luin tässä viikonlopulla. Oli niin ihanaa lukea, kun muistin että tämä teos oli luettu myös ala-asteella. En paljoakaan muistanut siitä, ennen kuin taas luin. Tarina on todella surullinen, melkein tuli itku lukiessa. Pidin siitä silti paljon, kirjoitustyylistä ja juonestakin. Joonatan ja Kaarle ovat niin... miten sen sanoisi, sympaattisia ja rohkeita henkilöitä. Juuri tällaisten takia luen myös lastenkirjoja, sanokoot ystäväni mitä sanovat. Tämä tarina ainakin sopii myös vanhemmalle ikäryhmälle, sillä sanoma oli vahva. Suosittelen lukemaan. Herkät ihmiset, lukekaa pienellä varauksella.

celeblith
Arvosanat 108
Kirja-arviot 27
Viestit 194
lokakuu 28, 2013
9 / 10

Ihana kirja. Mutta niin surullinen. Jännittävä, sopii niin nuoremmille kuin vanhemmillekin. Itse ainakin pidin todella ala-asteella kun luettiin. Ja rakastuin kirjaa uudelleen myöhemmällä iällä, pariinkin kertaan luettu.

ShadowMaker
Arvosanat 43
Kirja-arviot 41
Viestit 0
maaliskuu 22, 2013
6 / 10

Kaunis, mutta haikea kertomus veljesrakkaudesta. Mielestäni ylivoimaisesti surullisin Astrid Lingren-kirja. Olen kyllä onnellinen, ettei äitini suostunut lukemaan tätä olessani hänen mielestään "liian nuori". Hiukan vaikea kirja ehkä käsiteltäväksi nuorelle lapselle, sillä heti ensimmäisillä sivuilla päähenkilöt kuolevat (mutta kuitenkin siirtyvät kuollessaan "toiseen maailmaan"). Niin kuin jo sanoin,tämä on surullinen ja haikea, mutta kaunis. Suosittelen lukemaan!

vwaltari
vwaltari
Arvosanat 105
Kirja-arviot 1
Viestit 0
tänään 19:47
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Alma
Alma
Arvosanat 9
Kirja-arviot 0
Viestit 0
elokuu 26, 2023
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Mika Muhonen
Mika Muhonen
Arvosanat 223
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 19, 2023
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle