Kirjoittamisen taide ja taito
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Kirjoittamisen taide ja taito

Emilia Karjula
Julkaistu: kesäkuu 9, 2014 (Atena)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjakirjoittaminen
Avainsanat: kotimainen

Toimittanut Emilia Karjula. Nidottu.

Luova kirjoittaminen on paitsi taitoa ja sinnikkyyttä myös taidetta

Kirjoittamista opetetaan ja opiskellaan koko ajan enemmän. Käsitys kirjailijasta itseoppineena nerona on vanhentunut. Kirjoittaminen on taito, jota voi opetella ja harjoitella ja jossa voi harjaantua.

Kirjoittamisen taide ja taito keskittyy kirjoittajan työn käytännön kysymyksiin unohtamatta käsitteellistäviä ja kontekstualisoivia näkökulmia. Teoria ja käytäntö yhdistyvät artikkeleissa sujuvasti, ja monet teksteistä soveltuvat eri tekstilajien kirjoittamisen tueksi sekä luovaa kirjoittamista opiskeleville että muille asiasta kiinnostuneille.

Artikkelit jakavat Turun yliopiston luovan kirjoittamisen oppiaineeseen kertynyttä tietoa ja osaamista. Tekijät ovat luovaa kirjoittamista opiskelleita ja opettavia kirjoittajia, tutkijoita ja kirjailijoita. Artikkelien aiheita ovat traditioiden merkitys kirjoittamisessa, kirjoittajan tausta-aineistot, proosan rakenne, kertojaratkaisut, omaelämäkerrallinen kirjoittaminen, kirjoittajaidentiteetti ja palautteen merkitys, yhteiskirjoittaminen, kirjoittamisen muusat, diskursiivinen vallankäyttö sekä käsikirjoituksen julkaiseminen ja kirjailijan työ.

muokattu 24.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuoretta verta: Kauhukirjoittajan opasKirjoittamisesta: Muistelmia leipätyöstäKummallisen kirjoittajat: Opas fiktiivisen maailman luomiseenMaailmoja rakentamassa: Tyyliopas kauhun, scifin ja fantasian kirjoittamiseenKirjoita kosmos: Opas spekulatiivisen fiktion kirjoittamiseen
Paikalla 31 vierailijaa
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724