Viemärin valtias
Keskiarvo 3.89
3.89 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (37)
Kirjahyllytilastot

Viemärin valtias

Terry Pratchett
Julkaistu: heinäkuu 16, 2014 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Dodger
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, nuoret
Avainsanat: 1800-luku
Osallistu keskusteluun (viestejä 102 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Paul Kidby. Sidottu.

Locus-palkintoehdokas 2013.

Lyömätöntä tarinointia aitoon Pratchettin tyyliin

Viemäreistä arvoesineitä tonkiva nuorimies, Repolainen, osuu eräänä myrskyisenä yönä todistamaan kaapatun nuoren tytön pahoinpitelyä. Pelastettuaan neidon hän luovuttaa tämän sattumalta paikalle osuneiden Charles Dickensin ja Henry Mathew’n huostaan. Käy ilmi, että neitokainen on erään saksalaisen ruhtinaskunnan prinssin karannut vaimo, jota lepsu aviomies ja häijy appiukko jäljittävät keinolla millä hyvänsä. Viekas Repolainen osaa kuitenkin kääntää tilanteen edukseen ja ottaa hyödyn itselleen – ja saa kaiken hyvän päälle vielä ansioistaan ritarin arvon nuorelta kuningatar Victorialta!

Ainutlaatuista ja taattua Pratchett-huumoria ja tarinaniskentää, joka käyttää hyväkseen todellisuuden ja klassikkokirjallisuuden hahmoja ja jonka maalaileva miljöökuvaus vetoaa kaikkiin aisteihin, etenkin hajuaistiin…

(muokattu 29.04.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Houkutus (Houkutus, #1)Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Harry Potter ja Feeniksin kilta (Harry Potter, #5)Kauhujen saari (David & Larissa, #3)Portaat halki aikojen (Nuorten sarja, #12)

Kirja-arvioita (2)

Jussi avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Viemärin valtias sijoittuu viktoriaaniseen Lontooseen, ja sen orpo päähenkilö saa elantonsa etsimällä kolikoita ja arvoesineitä viemäreistä. Tarinassa nähdään todellisia hahmoja (kuten Charles Dickens) sekä kuvitteellisia (esim. Sweeney Todd). Kirjailija on verrrannut teosta George MacDonald Fraserin Flashman-sarjaan. Loppusanoissa Pratchett painottaa, että Viemärin valtias on historiallista fantasiaa, ei historiallinen romaani. Tarinasta ei kyllä pahemmin fantasiaelementtejä ... (lisää)
HourglassEyes avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Pratchett ei kyllä petä koskaan! Vaikka Viemärin valtiaan huumori ei olekaan samaa luokkaa Kiekkomaailman kanssa, nostattaa se silti virneen naamalle usein tekstin lomassa. Olen samaa mieltä Jussin kanssa, että teemaltaan ja tarinaltaan Viemärin valtias ei kyllä tunnu nuorille suunnatulta, mutta ehdottamasti lukemisen arvoinen tämä veijaritarina on.
Paikalla 1 jäsen ja 30 vierailijaa
Astorethein
Uusin jäsen: Inex
Jäseniä yhteensä: 8744