Kansi: Sára Köteleki. Sidottu.
Kiitetyn steampunk-trilogian jännittävä päätösosa
Umbrovian prinsessa Gigi on valmistautunut Susikuningattaren tehtävään opiskelemalla kolme vuotta taistelutaitoja Pariisissa. Kun Umbroviasta kantautuu yhä huolestuttavampia tietoja vallananastaja Andros Luopion mielivallasta, on Gigin ja hänen uskollisten ystäviensä Henryn ja ihmissusi Mussovitsin pakko lähteä vaaralliselle matkalle kohti viimeistä yhteenottoa…
Susikuningattaren omaperäiseen, kiehtovasti ja aistivoimaisesti kuvattuun maailmaan kuuluvat niin ihmissudet, ilmalaivat kuin merirosvotkin. Gigin ja Henryn seikkailuista kertova sarja on steampunkia, fantasialla höystettyä 1800-luvun vaihtoehtohistoriaa. Steampunkin suosio on nousussa myös Suomessa!
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut |
Magdalena Hai (kirjailijanimi, s. 1978) on kotoisin Keski-Suomesta. Hän on opiskellut Turun yliopistossa muun muassa kulttuurintutkimusta. Nykyisin Hai majailee Maskussa.
Hain Kerjäläisprinsessa (2012) on ensimmäinen suomalainen steampunk-romaani. Teos oli Lasten Luku-Varkaus-palkintoehdokkaana. Vuonna 2018 Haille myönnettiin Tulenkantaja-palkinto dystopiahenkisestä saturomaanista Kurnivamahainen kissa (2017).
Magdalena Hain kolme rakkainta kirjaa ovat Ylpeys ja ennakkoluulo (Jane Austen), Saatana saapuu Moskovaan (Mihail Bulgakov) ja Orlando (Virginia Woolf).
Kuva: Ki Ruusuvuori.
Kirja-arvioita (2) |
---|
Kirjoittanut Reta Anna Maria 17.09.2014
![]() Kirjasarja kasvaa päähenkilön mukana. Susikuningatar on Kerjäläisprinsessaa huomattavasti kypsempi kirja, josta myös kypsempi lukija nauttii erittäin paljon. Kirja ottaa tarinaan mielestäni rauhallinen, mutta määrätietoisen otteen. Aikaa on perehtyä Umbrovian menneisyyteen ja ihmissusien olemukseen sotimisen keskellä. Tässä kirjassa on paljon raakuutta, joka tuntui jopa raaemmalta mitä oikeati oli, kun otetaan huomioon, minkä ikäisillä esim. Kerjäläisprinsessa on vielä ... (lisää)
|