Pohjoismaiset taruolennot
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Pohjoismaiset taruolennot

Johan Egerkrans
Julkaistu: elokuu 2014 (Minerva)
Alkuperäinen nimi: Nordiska väsen
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirja
Avainsanat: skandinaavinen mytologia

Alkuteos ilmestynyt 2013. Kirjailijan kuvittama. Suomentanut Eero Ojanen. Sidottu.

Upea teos pohjoismaisista taruolennoista. Kirjan rikas kuvitus ja kiehtovat tekstit vievät lukijan maagiselle matkalle yliluonnolliseen maailmaan.

Pohjoisen pimeissä metsissä, syvissä järvissä ja korkeilla rinteillä piilottelee suuri joukko salaperäisiä olentoja. Emme näe niitä, mutta ne muistuttavat itsestään monin tavoin. Kun joku katoaa metsään, kun tuuli kantaa korviisi oudon äänen tai kun maito happanee yön aikana, silloin ovat työssä yliluonnolliset voimat.

Jättiläiset, peikot, haltijat, näkit ja monet muut taruolennot ovat luonnon henkilöitymiä. Ilkikurisia, houkuttelevia ja vaarallisia. Entisaikaan ne olivat luonteva osa ihmisten arkea, muistutus luonnon kunnioittamisen välttämättömyydestä.

Egerkransin kaunis kirja on asiantunteva syväsukellus Pohjolan rikkaaseen kansanuskomusperinteeseen.

(muokattu 24.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Koneoppi: Ihmisen, teknologian ja median kytkennät (Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitoksen julkaisu, #1)Muissa maailmoissa: Maapallon ulkopuolisten olentojen kulttuurihistoriaaLapsuuden sadut ja seikkailutH. G. Wells (Taidetta ja kulttuuria: yleistajuisia kirjoitelmia, #3)Katkelma ja kokonaisuus: Postromanttisia kirjoituksia (Jyväskylän yliopiston kirjallisuuden laitoksen julkaisuja, #7)
Paikalla 2 jäsentä ja 55 vierailijaa
rudi92, Jussi
Uusin jäsen: Taina Rytkönen
Jäseniä yhteensä: 8808