Titaanien laulu

Juri Nummelin
fantasia, antologia, seikkailu
Titaanien laulu - Juri Nummelin

Titaanien laulu ja muuta historiallista, eksoottista ja kauhurunoutta. Toimittanut Juri Nummelin. Kannen kuva: Mårten Eskil Winge, Thor taistelee jättiläisiä vastaan, 1872. Nidottu. Esipuhe. Sisällysluettelo.

Juri Nummelinin toimittama antologia keskittyy kertovan runon perinteeseen, joka modernismin kuvallisuuden keskellä on melkein kuollut – tai elää vain yleensä halvaksi leimatussa iskelmälyriikassa.

Titaanien laulussa halvan iskelmälyriikan edeltäjiksi asettuvat Johan Wolfgang von Goethe, Lordi Byron, Heinrich Heine, Johan Ludvig Runeberg, V. A. Koskenniemi ja Eino Leino – mutta myös sellaiset harvempien tuntemat suomalaisen runouden taitajat kuin Juho Laine (1856–1937), Juhani Suur-Juhola (1886–1930), Esa Paavo-Kallio (1858–1936), Willie Angervo (1875–1938), Hilja Liinamaa-Pärssinen (1876–1935) ja Veikko Virmajoki (1894–1956).

Antologia pyrkii siirtämään suomalaisen kertovan runouden perinnettä eteenpäin tuleville polville. Samalla teos kokoaa yksiin kansiin runoutta, joka mahtuu laajemman fantastisen tai seikkailukirjallisuuden käsitteen alle.

Juri Nummelin on myös pyrkinyt ylittämään vanhempaan kertovaan runouteen usein liitetyt nationalistiset oletukset. Kansalliset sankaritarut osoittautuvat moninaisten kansainvälisten vaikutteiden ristisiitoksiksi, ja nykypäivän lukija voi lukea niitä niiden mukaansatempaavan sisällön vuoksi.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: maaliskuu 27, 2014
Kustantaja: Ntamo
Tyylit: fantasia, antologia, seikkailu
Avainsanat: kotimainen
Muokattu: marraskuu 01, 2015