Sanojen avaruus: Opas luovaan kirjoittamiseen

Torsti Lehtinen
tietokirja > kirjoittaminen
Sanojen avaruus: Opas luovaan kirjoittamiseen - Torsti Lehtinen

1. painos: Sanojen avaruus: Virikkeitä luovaan kirjoittamiseen. Päätalo-instituutti, 2000. Nidottu.
2. painos: Sanojen avaruus: Luovan kirjoittamisen opas. Kirjapaja, 2003. Sidottu.
3. painos: Sanojen avaruus: Opas luovaan kirjoittamiseen. Arktinen banaani, 2014. Sidottu.

Luovuutta ei voi opettaa, eikä pilkkusääntöjen hallitseminen tee kirjailijaa, mutta kokeneen sanankäyttäjän havainnot ja kokemukset kannattaa aina käyttää hyväkseen. Lehtinen haastaa lukijansa totunnaisten ajattelutapojen kyseenalaistamiseen ja rohkaisee katsomaan maailmaa omalla ainutlaatuisella tavallaan.

Torsti Lehtinen (s. 1942) on julkaissut yli kolmekymmentä teosta romaaneista ja näytelmistä runoihin ja aforismeihin, filosofisista ja teologisista esseistä taidetta ja estetiikkaa käsitteleviin tutkielmiin. Sanojen avaruus ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2000. Nyt julkaistava kolmas painos tiivistää jatkuvassa ajankohtaisuudessaan myös ne kysymykset, joita lukija ei vielä ole tullut edes itselleen esittäneeksi.

”Sanataideohjaajana vuodesta 1987 asti toimineena iloitsen suuresti Sanojen avaruudesta. Käytännöllis-tekniset oppaat on aika nopeasti käytetty luovan kirjoittamisen kurssien materiaalina. Loputtomiin ei ole järkevää miettiä dialogin olemusta tai romaanin rakennetta. Sen sijaan kaiken muuttumista, kaipausta ja suuria kertomuksia kirjoittaja voi pohtia (ja pitääkin!) koko elämänsä ajan. Tällaisia suuria teemoja Sanojen avaruus käsittelee mutta pysyy samalla koko ajan käytännön ja yksilön tasolla. Kirjan suuruus syntyy juuri tästä yleisen ja yksityisen vuorovaikutuksesta.” – Niina Hakalahti, Kiiltomato.net

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2000
Kustantaja: Päätalo-instituutti
Tyylit: tietokirjakirjoittaminen
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 6.50/10
Arvosanoja: 2
Muokattu: kesäkuu 25, 2016