Kolmastoista kylä
Keskiarvo 3.86
3.86 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Kolmastoista kylä

Romain Sardou
Julkaistu: 2010 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: Pardonnez nos offenses
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia, jännitys, mysteeri

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Anna-Maija Viitanen. Sidottu, kansipaperi.

Talvella 1284 ”pirun pakkaset” piinaavat Etelä-Ranskaa. Kylmyys on niin hirvittävä, että Draguanin kylässä oleva Neitsyt Marian patsaskin halkeaa. Draguanin piispa, monseigneur Haquin, on huolissaan, sillä kovin monet voimat koettelevat hänen hiippakuntaansa. Vastoinkäymiset ovat alkaneet edellisenä vuonna, kun kaksi pikkutyttöä on löytänyt joesta silvottuja ruumiinkappaleita. Karmea tapaus on jäänyt ratkaisematta, ja se herättää yhä kauhua paikkakunnan asukkaissa. 

Yllättäen piispa Haquin saa salaperäisen vieraan. Muukalaisen jo mentyä piispa löydetään kammionsa lattialta murhattuna. Kuka vieras oli? Millä asialla hän liikkui?

Murhan jälkeen selviää, että hiippakuntaan kuuluu kylä, joka on ollut vuosikaudet unohduksissa ja oman onnensa nojassa. Se on monen päivämatkan päässä lähimmästä asutuksesta, ja sitä ympäröi suoalue, jolla huhutaan olevan ruttoa. Viime työkseen piispa on värvännyt kylään papin: työn ottaa vastaan vastavalmistunut hengenmies, erikoislaatuinen nuorukainen nimeltään Henno Gui. Unohdettu kolmastoista kylä alkaa pian herättää omituisen suurta kiinnostusta katolisen kirkon korkeissa virkamiehissä aina Vatikaania myöten.

muokattu 07.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taivaan pilaritMaailma vailla loppuaPompejiKahdeksanJunanryöstäjät
Paikalla 1 jäsen ja 63 vierailijaa
Keskiyön kyyhkynen
Uusin jäsen: Inka Matilda
Jäseniä yhteensä: 9886