Fimbul-talvi

V. M. Toivonen
fantasia, nuoret, seikkailu
Fimbul-talvi (Matka Asgårdiin #1)8.42

Sidottu.

Mavilin kotikylään kantautuu huhuja oudoista asioista, ja Mavil näkee kummallisia unia. Lisäksi vielä sää oikkuilee: vaikka on vasta varhainen syksy, lunta tupruttaa ja vallitsee poikkeuksellinen kylmyys. Ovatko lopunajat käsillä?

Mavilin, nuoren tallipojan matkassa, pääsemme mukaan lumisten maisemien kehystämiin vauhdikkaisiin seikkailuihin ja selvittämään, kuka Mavil oikein on ja mikä on hänen tehtävänsä näinä omituisina aikoina.

Kirjan jokaisen luvun aloittaa Ulla Thynellin taidokas piirros, joka vie lukijan luvun tunnelmaan.

Arvona kirjalle


Julkaistu: lokakuu 9, 2014
Kustantaja: Aurinko
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: kotimainen, skandinaavinen mytologia
Arvosanalla: 8.42/10
Arvosanoja: 12
Tietoja päivitetty 16.05.2016

Kirja-arvioita

Zakho (10/10) helmikuu 9, 2015
Kirja oli helppolukuinen ja aloittelijatkin voivat lukea sitä. Mutta sitä voi lukea myös kokeneemmatkin lukijat. Ja se, että kirja oli fantasiaa oli parempi, kuin että se oli ollut faktaa. Kirja oli sopivan mittainen. Kirjan kartat oli hienosti ... (lue lisää)
Temes (8/10) joulukuu 2, 2014
Parilla istumisella tuli luettua sellainen teos kuin Fimbul-talvi! Tarina siis toimii hyvin ja siihen on tartuttava pian uudelleen kuullakseen lisää maailmasta ja sen asukkaista. Erityisesti pidin viidestä ekasta luvusta. Hodin luota alkavan ... (lue lisää)
Asd (10/10) marraskuu 18, 2014
Helppoa luettavaa, myös niille jotka eivät lue kirjoja, kuin kerran vuodessa ja sekin pakonsanelemana. Tarina on mukaansa tempaava ja ennen kuin tajuaa on jo lukenut toistakymmentä sivua. Tarina pohjautuu eddaan, skandinaaviseen jumaltarustoon, ... (lue lisää)
Karlbaxter (10/10) lokakuu 23, 2014
Luin kirjan Fimbul-Talvi ensimmäisen osan "hotkaisemalla", koska sen käsittelemä aihe, Pohjoinen Jumaltarusto, oli minulle ennestään tunnistamaton. Olin kyllä tietoinen siitä, että Pohjoisen Jumaltaruston ylijumala on Odin ja hänen ... (lue lisää)