Seikkailu merenpohjassa
Keskiarvo 3.25
3.25 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Seikkailu merenpohjassa

Tove Jansson
Julkaistu: tammikuu 2014 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Sara och Pelle och näckens bläckfiskar
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: lapset
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1933.

1. laitos: Pipu ja Kalle ja Ahdin mustekalat. Kuvataide, 1933.
2. laitos: Seikkailu merenpohjassa. Suomentanut Sirke Happonen. WSOY, 2014. Sidottu.

Tove Janssonin ensimmäinen julkaistu kirja, jonka hän kirjoitti ja kuvitti 13-vuotiaana! Kirja kuitenkin ilmestyi vasta viisi vuotta myöhemmin.

Maikki, Mauno ja koira ajavat omatekoisella autolla rinnettä alas merenpohjaan. Siellä merenneito vie lapset Näkin luo. Tämä määrää heidät töihin, ruokkimaan mustekalojen poikasia. Lähistöllä vaanivat vaaralliset miekkakalat, mutta onneksi ihmepelastus osuu kohdalle, ja lapset pääsevät takaisin kotiin äidin luo – syömään mustekalakeittoa! Nuoren Janssonin tavassa kertoa erottuvat sittemmin muumikirjoista tutuiksi tulleet äkilliset, hullunkuriset juonenkäänteet. Teksti on myöhempien kuvakirjojen tapaan runomuotoinen, ja kuvituksessa on jo sarjakuvan tehokeinoja.

Kirja ilmestyi ensimmäisen kerran yhtaikaa ruotsiksi ja suomeksi vuonna 1933 salanimellä Vera Haij. Nyt julkaistavassa laitoksessa on uusi Sirke Happosen suomennos ja kirjaa taustoittava artikkeli.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ella Aura ja kolmastoista haltia (Ella Aura, #2)Tuulien taikuri (Maan, veden ja tulen väki, #4)Alice PeilintakamaassaTom ja Morbicuksen kosto (Ella Aura, #3)Virvatulen vartijat (Maan, veden ja tulen väki, #3)
Paikalla 2 jäsentä ja 54 vierailijaa
Salka, Jorma Isokukko
Uusin jäsen: Soile Kylmälahti
Jäseniä yhteensä: 9447