Amerikan Psyko (CityGrafia, #1)
Keskiarvo 3.47
3.47 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (18)
Kirjahyllytilastot

Amerikan Psyko

Bret Easton Ellis
Julkaistu: 1993 (Pikku-idis)
Alkuperäinen nimi: American Psycho
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, mainstream, jännitys
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1991. Suomentanut Erkki Jukarainen. Sidottu.

Nuori Patrick Bateman on Wall Streetin haikala. Miljoonapalkkaa nauttivan, tuhannella vatsalihasliikkeellä aamunsa aloittavan miehen maailma rakentuu vaatemerkeistä, ihonhoitotuotteista ja design-huonekaluista. Kun loputon kilpailu käyntikorttien tyylikkyydestä, luksusasuntojen sijainnista ja huippuravintoloiden paikkavarauksista ylittää kilpailuhengen maksimit, löytää Bateman tehokkaan tavan purkaa turhautumiaan. Töiden jälkeen merkkivaatehenkari vaihtaa vapaalle, kuuntelee Genesistä ja tappaa ihmisiä.

Tämä skitsofrenisen sielunmaiseman kuvaus on samalla myös armoton tilitys ylikierroksilla käyneestä 80-luvusta. Teos ja siihen perustuva elokuva shokeerasi kansainvälistä yleisöä ja herätti raivokasta keskustelua.

AMERIKAN PSYKO lennätti Bret Easton Ellisin maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen. Lukijan sietokykyä koetteleva romaani on urbaani kulttiversio Tri Jekyllistä ja Mr Hydesta. Julmuudestaan huolimatta se tarkastelee hyytävän humoristisesti ja ironisoiden länsimaista elintasokulttuuria.

muokattu 16.04.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

The Dreaming 1Twin Peaks: Salattu historiaMies joka oli Torstaina (Suomen dekkariseuran julkaisusarja, #6)YönäytösTwin Peaks: Laura Palmerin salainen päiväkirja

Kirja-arvioita (1)

Emelie avatar
Kirjoittanut
4.0

"Wow", oli ensimmäinen ajatus kirjan luettuani ja sen jälkeen pitkä epätodellinen (ja hiukan epämukava) olo, koska kirja oli loistava, mutta samalla todella, todella ällöttävä luettava. Saako tällaisesta edes pitää...?

Kirja oli kiehtova sitten kun siitä sai otteen. Minulla oli aluksi vaikeaa jaksaa lukea tarinaa, koska se tuntui täysin merkityksettömältä (paljon, paljon keskusteluja merkkituotteista ja pukeutumisetiketeistä yms). Mutta kun jaksoi kahlata kirjaa noin ... (lisää)

Paikalla 24 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384