C. S. Lewis: Elämä

Alister McGrath
Julkaistu: 2013 (Perussanoma)
Alkuperäinen nimi: C. S. Lewis – A Life: Eccentric Genius, Reluctant Prophet
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjaelämäkerta
Avainsanat: narnia

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomennos: Anne Leu. Sidottu, kansipaperi.

Viisikymmentä vuotta kuolemansa jälkeen C. S. Lewis yhä inspiroi ja kiehtoo miljoonia. Hänen perintönsä on laaja – aikamme merkittävimpiin lukeutuva ajattelija, kaunokirjailija, Narnian luoja, entinen vakaumuksellinen ateisti.

Alister McGrathin uutuuskirja C. S. Lewis: Elämä on ylivertainen perinpohjaisuudessaan ja näkemyksessään. McGrath on mm. perehtynyt Lewiksen julkaisemattomaan kirjeenvaihtoon. Hän haastaa aiempia käsityksiä siitä, milloin Lewis siirtyi ateismista teismiin ja siitä edelleen kristityksi. Hän maalaa kuvan eksentrisestä ajattelijasta ja vastahakoisesta aikamme profeetasta, luovasta nerosta.

Kiehtova ja hätkähdyttävän tuore muotokuva C. S. Lewisin elämästä, ajattelusta ja vaikutuksesta länsimaiseen kulttuuriin.

Alister McGrath on maailmanlaajuisesti tunnettu intellektuelli vaikuttaja ja tuottelias kirjailija. Hän on toiminut mm. Oxfordin (UK) yliopiston historiallisen teologian professorina. Tätä nykyä hän toimii professorina Lontoon King’s Collegessa ja on sen uskontoa ja kulttuuria tutkivan keskuksen johtaja.

muokattu 25.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

FanikirjaSeitsemän iltaaToisten Suomi, eli, Mitä meistä kerrotaan maailmallaNovelliopas 1: kotimaista lyhytproosaaMaailmoja rakentamassa: Tyyliopas kauhun, scifin ja fantasian kirjoittamiseen
Paikalla 52 vierailijaa
Uusin jäsen: Eemeli Niemenlehto
Jäseniä yhteensä: 9666