Kunnon virkamies Virtanen
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Kunnon virkamies Virtanen

Roope Lipasti
Julkaistu: heinäkuu 13, 2014 (Karisto)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, mainstream
Avainsanat: huumori, kotimainen, satiiri

Kansi: Jari Paananen. Sidottu, kansipaperi.

Virtanen seikkailee jälleen – myös Ylen kuunnelmana!

Keskeis-Unionin hallintorakennuksessa kuohuu: Suomi on julistanut Unionille sodan! Onneksi Unionin salaperäinen presidentti on hoksannut kutsua perisuomalaisen Virtasen rauhanneuvottelijaksi, ja niinpä Virtanen nyt koettaa suoriutua presidentin pakeille. Mutta hallintorakennus versoo mitä merkillisimpiä byrokratian kukkasia ja siellä asuu mitä kummallisimpia virkailijoita, eikä perillepääsy ole aivan helppoa…

Kunnon virkamies Virtanen on hulvaton satiiri Euroopan Unionista ja byrokratiasta: hallintorakennuksen syövereissä Virtanen kohtaa mm. Unionin rahaputken, jolla pumpataan rahaa Unionin eri osiin, lomakkeen, jonka täyttäminen on terveydelle vaarallista, ja Unionin ylipäällikön, jonka armeija on vain teoreettinen… Virtanen on tuttu suositusta kuunnelmasta ja romaanista Virtasen historia, ja myös Kunnon virkamies Virtanen tulee Ylen kuunnelmana syksyllä 2014.

Roope Lipasti (s. 1970) on Liedossa asuva kirjailija ja toimittaja, joka tunnetaan mm. Kotivinkin suosittuna kolumnistina.

muokattu 05.07.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga 2 (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga, #2)Labyrintti (Maze Runner, #1)Pelastaja ja muita tieteistarinoita (Kuoriaiskirjat, #26)Vuosisadan pakinoitaMehiläisten historia (Ilmastokvartetti, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 47 vierailijaa
Lyyskis
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376