Sota 2016
Keskiarvo 4.25
4.25 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Sota 2016

Jere Laine
Julkaistu: 2014 (Nordbooks)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, poliittinen jännitys
Avainsanat: kotimainen

Sota 2016: Lintukodon loppu? Sidottu, kansipaperi.

Mikä on pahin pelkosi? Moni vastaa kysymykseen: Sota!

Jere Laineen neljännessä kirjassa mennään vuoteen 2016, ja ruusuinen tulevaisuus onkin muuttunut maailmanlaajuiseksi kriisiksi. Kun Nato on kaikilla voimillaan kiinni operaatioissa Pohjois-Afrikassa, Lähi-Idässä, Irakissa ja Afganistanissa, joutuu pieni Suomi yllättävästi sivusuunnan sijais-kärsijäksi Venäjän vaatiessa öljykuljetuksiin kohtuuttomia myönnytyksiä. Ihmiskohtalot ajautuvat arvaamattomiin tilanteisiin sodan pyörteissä. Eivätkä politiikkojen pyrkimykset ja poliittisen pelin ristiriitaisuudet tee asioita yksinkertaisiksi sen enempää Suomessa, Venäjällä kuin Yhdysvalloissakaan. Laine kiihdyttää koko ajan vauhtia yhä ällistyttävämmäksi käyvässä tarinassa.

Kirjan taistelukohtaukset kuvaavat ennen kokemattomalla tavalla nykyaikaista taistelukenttää ja tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tarkastella suomalaisen sotilaan toimintamahdollisuuksia tämän päivän etulinjassa. Loppuratkaisujen yllätykset pakottavat pohtimaan syvällisesti omaa asemaamme ja turvallisuuttamme tässä arvaamattomassa maailmassa.

Kirjailijan omin sanoin: ”Ihmiskunnan historia on yhtä kuin sodan historia. Meidän tärkein tehtävämme suomalaisina on pyrkiä siihen, ettemme olisi enää uutena lukuna tämän historiankirjoituksen tulevissa painoksissa.”

muokattu 21.09.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Planeetta Logos (Nuorten toivekirjasto, #122)SolarisNäin se päättyy (Deadworld, #1)Hammasrattaat (Sillage, #3)Elefantti

Kirja-arvioita (1)

Truuners95 avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 28 vierailijaa
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451