Velhous verissä (Kiekkomaailma, #5)
Keskiarvo 3.78
3.78 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (174)
Kirjahyllytilastot

Velhous verissä

Terry Pratchett
Julkaistu: 2002 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Sourcery
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori
Osallistu keskusteluun (viestejä 108 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1988. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Josh Kirby.

1. painos 2002. Sidottu, kansipaperi.
2. painos 2005. Nidottu.

Velhous verissä on jo kolmas kirja Rincewind-velhon toilailuista – edelliset olivat Magian väri ja Valon tanssi. Jälleen kerran Kiekkomaailman kohtalo on Rincewindin enemmän tai vähemmän kömpelöissä käsissä...

Olipa kerran mies, jonka kahdeksannen pojan kahdeksannesta pojasta piti tuleman kirkasotsainen kelpo velho. Jotakin kuitenkin meni pieleen, ja kymmenvuotiaana, pahansisuisena koltiaisena poika päättää kaapata Kiekkomaailman valtaansa – isän hengen ohjaillessa häntä velhosauvan välityksellä.

Pojan puuhia vastustaa ennen muuta Rincewind kipittävine Matkalaukkuineen sekä Cohen Barbaarin tytär, hyvinkin isänsä veroinen neitokainen...

muokattu 17.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Happy familyYövartiosto (Kiekkomaailma, #27)Muks! (Kiekkomaailma, #30)Konttaava koomikkoFC Akateemiset (Kiekkomaailma, #32)

Kirja-arvioita (1)

Emelie avatar
Kirjoittanut
3.0

Ihan luettava Rincewind-tarina, kevyt ja paikoitellen huvittavakin. Tässä oli taas ehkä hiukan liiaksi koheltamista minun makuuni... Alankin kääntymään useimmin kuulemani mielipiteen suuntaan Rincewindistä. Tarinana tämä oli hyvä ja pidin ideasta, mutta kokonaisuutena ei kolahtanut. Tämä oli hyvin samanhenkinen kuin Valon tanssi, jopa liikaa. Tässä oli pahasti toiston makua, joka toki saattaa olla tarkoituksellistakin, mutta en silti ollut vaikuttunut.

Paikalla 20 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455