Marsin sotavaltias (Mars-kirjat, #3)
Keskiarvo 3.73
3.73 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (50)
Kirjahyllytilastot

Marsin sotavaltias

Edgar Rice Burroughs
Julkaistu: 1923 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: The Warlord of Mars
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, seikkailu
Avainsanat: tieteisfantasia

Alkuteos ilmestynyt jatkokertomuksena lehdessä 1913–14, kirjana 1919.

1. laitos: Karisto, 1923. Suomentanut Alpo Kupiainen. Kariston nuorisonkirjoja 47.
2. laitos: Taikajousi, 1972. Suomentanut Seppo Ilmari. Sidottu.
3. laitos: WSOY, 1974. Siniset-sarja 144. Nidottu

Heliumin prinsessa Dejah Thoris on vankina Auringon temppelissä ja John Carter odottaa kärsimättömänä sitä päivää, jolloin temppeli on tehnyt täyden kierroksen akselinsa ympäri. Puolet ajasta on kulunut, kun hän eräänä kuutamoyönä pääsee salaliittolaisten jäljille ja saa tietää kuinka temppeliin voi mennä milloin tahansa.

Tästä alkaa seikkailujen sarja, joka vie sankarimme puolen maailman halki pohjoisen napaseudun suurelle jäätikölle ja keltaisten ihmisten luo, jotka ovat oppineet suojautumaan pakkasilta ja tuiskuilta ja torjumaan etelästä tulleita tunkeilijoita tuhoisalla aseella, jota sanotaan ”pohjolan vartijaksi”.

John Carter ryhtyy rauhan rakentajaksi, kansojen ja rotujen yhdistäjäksi, mutta tämä tavoite häämöttää vasta hurjien taistelujen jälkeen, kun keltaisten hirmuvaltias on kukistettu ja Heliumin kuninkaalliset pelastettu.

muokattu 24.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Punaiset skorpionitSuuri jano: Merinovelleja 1930–1970-luvuilta (M-novellit, #11)Tintti kuun kamaralla (Tintin seikkailut, #17)Eräs maailmankaikkeuksien ylipresidentti Richard 3. William ja hänen yrityksensä löytää elämäntarkoitus alati kasvavassa joukossa universumejaKadotettu manner (Kävelevät koneet, #2)

Kirja-arvioita (1)

Taru Väyrynen avatar
Kirjoittanut
3.5
Tämä on Burroughsin Mars-sarjan aloittaneen trilogian päätösosa. (Tarkoitus oli siis aluksi, että sarja ei enää jatkuisi.) Tässä taistelijasankari saa suurimman voittonsa vapauttamalla ihmiset uskonnollisista ennakkoluuloistaan ja johtamalla Marsin eri rodut keskinäiseen sopuun.
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Heli Lepistö
Jäseniä yhteensä: 9571