Tervetuloa Joylandiin
Keskiarvo 3.32
3.32 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (33)
Kirjahyllytilastot

Tervetuloa Joylandiin

Stephen King
Julkaistu: toukokuu 28, 2015 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Joyland
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, mysteeri
Osallistu keskusteluun (viestejä 220 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Kristiina Vaara. Nidottu.

Nuoruuden kesä synkkien salaisuuksien tivolissa

Mysteeri, rikoskertomus ja katkeransuloinen kasvutarina – kauhukirjallisuuden mestari hallitsee myös rakkauden ja menetyksen tunteet.

Kesällä 1973 Devin Jones kokee ensimmäisen sydänsurunsa, tutustuu Joylandin huvipuiston omaperäisiin ihmisiin, oppii jotakin tosirakkaudesta, kohtaa kuoleman silmästä silmään ja kasvaa aikuiseksi.

Tivolin kesätyöläisille Kummitustalo on kauhujen paikka, koska huhujen mukaan siellä kummittelee murhattu tyttö. Devin alkaa epäillä, että murhaajakin on edelleen huvipuistossa, elävänä ja vaarallisena. King kirjoittaa haikean kauniisti aikuistumisesta, sekä niistä, jotka eivät koskaan saa sitä kokea.

"King kirjoittaa laskelmoidun hienosti poikavuosien fantasioista populaarikulttuurisiin tarpeisiin." – Juhani Brander, Ilkka

"Kirja hehkuu lukemisen nostalgiaa, vuosia jolloin ihmiset ostivat kioskipokkareita viihdyttääkseen itseään." – Samuli Knuuti, Helsingin Sanomat

(muokattu 31.08.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Linna on aina ollut kotimmeYönäytösKivienkelit (Lasilapset, #3)Twin Peaks: Salattu historiaLasilapset (Lasilapset, #1)

Kirja-arvioita (2)

Lerppu avatar
Kirjoittanut ()
3.0

Menevä romaani, joka on pullollaan mielenkiintoisia henkilöhahmoja. Tarina soljuu eteenpäin helposti ja varmoin ottein. Vaikka romaanissa on vivahteita jännäreistä ja yliluonnollisuuksista, luokittelisin "Tervetuloa Joylandiin" ennen kaikkea herkäksi kasvutarinaksi, jonka aikana päähenkilö Devin kasvaa pojasta mieheksi.

 

HourglassEyes avatar
Kirjoittanut ()
3.5
Huolimatta siitä, että kirjasta löytyy murhia, kummittelua ja yliluonnollisia kykyjä Tervetuloa Joylandiin on Kingin syvällisempää tuotantoa. Ei huonoa sekään, mutta puitteet vanhassa tivolissa olisi ollut loistavat kauhun kuninkaalle hyödyntää toisinkin.
Paikalla 4 jäsentä ja 70 vierailijaa
lummukka, merten paavo, Fievre, Rinja
Uusin jäsen: Katarzyna Nowak
Jäseniä yhteensä: 9035