Varismiekka (Kraa-trilogia, #1)
Keskiarvo 3.33
3.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Varismiekka

Jacob Grey
Julkaistu: kesäkuu 17, 2015 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Ferals
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2015. Julkaistu Britanniassa nimellä The Crow Talker ja Yhdysvalloissa nimellä Ferals. Suomentanut Kaisa Kattelus. Kannen kuvat: Eric Deschamps. Kannen suunnittelu: Sarah Creech. Nidottu.

Suuri seikkailutarina pojille Tarzanin, Mowglin ja Batmanin hengessä!

Vanhempiensa hylkäämä, varisten kasvattama, Seittimiehen jahtaama: huikean jännittävän seikkailun ensimmäinen osa!

13-vuotias orpopoika Kraa elää keskellä Blackstonen kaupunkia, mutta ylhäällä puiston puussa. Hän asuu varisten kanssa ja osaa varisten kieltä. Varikset pelastivat Kraan (oikealta nimeltään Jack), kun hän oli viisivuotias ja Seittimies murhasi hänen vanhempansa.

Jo kahdeksan vuotta Kraa on selvinnyt vaistojensa ja kekseliäisyytensä avulla, mutta ei ole tiennyt supervoimistaan: siitä että hän on feral, ihminen jolla on maaginen side tiettyyn eläimeen. Feral pystyy kutsumaan eläimiä ja oppimaan niiden kykyjä. Jokaisella eläinlajilla on vain yksi ihmisferal  ja kyky periytyy suvussa.

Kun Kraa tutustuu Lydiaan, vankilanjohtajan tyttäreen, ja pelastaa Lydian isän Seittimieheltä, hänet temmataan keskelle feralsien välistä julmaa valtataistelua. Ja tapahtumia, jotka vievät hänet aina Kuolleiden maahan asti.

Kraa on sankari joka tuo mieleen kuuluisat edeltäjänsä: Tarzanin, Mowglin, Batmanin. Teoksen elokuvaoikeudet on myyty 20th Century Foxille ja trilogian käännösoikeudet 28 maahan.

muokattu 04.09.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjojen valtias (Muinainen pimeys, #6)Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl, #7)Olympoksen veri (Olympoksen sankarit, #5)Painajaisakatemia 3: Hornan hirviöt (Painajaisakatemia, #3)Gregor ja rottien koodi (Alismaan tarinat, #5)

Kirja-arvioita (2)

Katki avatar
Kirjoittanut
2.0
Idea on todella mielenkiintoinen, mutta toteutus ontuu. Kirja vaatisi joko älykkäämpää, huumorintajuisempaa tai edes rennompaa otetta. Juonen kehitys sortuu kliseisiin ja henkilöhahmot jäävät hyvin yksiulotteisiksi. Voisi suositella lapsille, muttei ehkä enää teini-ikäisille.
Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirjailijanimimerkki Jacob Greyn esikoisteos "Varismiekka" (Tammi, 2015) edustaa perusvarmaa varhaisnuorten fantasiaa. Toimintapainotteinen tarina etenee vauhdikkaasti, mutta omaperäisyyttä juonesta on vaikea löytää. Perusidea toteemieläimiään hallitsevista ihmisistä eli lymyistä ja heidän keskenäisestä sodastaan on ihan toimiva. Suomenkielisen laitoksen takakannessa kirjaa verrataan muun muassa Batmaniin. No jaa. Bruce Waynekin menetti tietysti vanhempansa nuorella iällä, ... (lisää)
Paikalla 62 vierailijaa
Uusin jäsen: M
Jäseniä yhteensä: 9725