Olympoksen veri (Olympoksen sankarit, #5)
Keskiarvo 4.34
4.34 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (146)
Kirjahyllytilastot

Olympoksen veri

Rick Riordan
Julkaistu: maaliskuu 10, 2015 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Blood of Olympus
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: antiikin mytologia
Osallistu keskusteluun (viestejä 3 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Sidottu.

Teini-ikäiset vastaan maaemon lapset

Vaikka Argo II:n miehistö on monesti onnistunut pitämään Gaian unessa, maaemon herääminen on entistä lähempänä. Gaian lapset, gigantit, ovat jo nousseet Tartaroksesta vahvempina kuin koskaan. Heidät täytyy pysäyttää ennen Spesin – toivonjumalattaren – juhlia, joissa Gaia aikoo vuodattaa puolijumalten verta herätäkseen ja tuhotakseen maailman.

Percy ei voi olla ihmettelemättä, miten kourallinen teini-ikäisiä voi tuhota Gaian hirviömäiset gigantit varsinkaan, kun heidän on samalla estettävä sota roomalaisten ja kreikkalaisten puolijumalten välillä.

muokattu 08.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Eksynyt sankari (Olympoksen sankarit, #1)Merten gorillaFimbul-talvi (Matka Asgårdiin, #1)Salamavaras (Percy Jackson, #1)

Kirja-arvioita (12)

Vendela avatar
Kirjoittanut
5.0
Se oli sitten siinä. Viimeinen puolijumalista kertova kirja. The End. Vähän haikea fiilis jäi, vaikka kirja loppuu kaikkea muuta kuin surullisesti. Tämä sarja on mielestäni parantunut osa osalta -ja kyllähän tämä oli paras. Percy ja Annabeth jäivät kirjassa huomattavasti taka-alalle, johtuen varmaan heidän suuresta roolistaa edellisessä kirjassa. Jasonille, Piperille ja Leolle oli uhrattu monta lukua, ja Reyna ja Nicokin olivat saaneet osansa. Nämä kaksi hahmoa nousivatkin ... (lisää)
Ida avatar
Kirjoittanut
4.0
Odotukseni olivat ehkä vähän liian korkealla, mutta Olympoksen veri kruunasi sarjan kivasti. Juoni meni ihan kivasti ja opin tykkäämään Hazelista enemmän. Normaalisti arvioni ovat pitkiä, mutta tässä ei ole muuta sanottavaa että kirja oli hyvä. Tulen aina rkastamaan tätä sarjaa ja pysyy Top 3 listassa. Rick on taas tehnyt mahtavaa työtä ja harmittaa,etä sarja loppuu tähän. Leo ja Calypso saivat onnellisen lopun samoin Nico ja kaikki muutkin. Hyvästit tälle sarjalle ja uusia kirjoja lukemaan!
Kirassiina avatar
Kirjoittanut
5.0
Sama juttu kuin muidenkin Riordanin kirjojen kanssa: tempaa mukaansa eikä päästä vaikka kirja lojuu pöydällä luettuna. Olo on haikea kun näille henkilöille joutuu heittämään hyvästit. Tuntuu siltä kuin hyvät ystävät lähtisivät elämästäni. Kirja oli omasta mielestäni loistava ja vertaansa vailla. Rehellisesti rakastin tätä kirjaa ja koko sarjaa.
everythingisdamblue avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja oli todella hyvä, ja itse toivon, että seuraavissa osissa Willistä ja Nicosta tulisi pari :)
MK avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä oli todella hyvä kirja! Percy Jackson sarja oli kyllä myös minunkin mielestäni parempi kuin Olympoksen sankarit. Loppu oli etenkin mahtava. Nyt on jotenkin haikea olo, kun Percy ja kumppanit eivät ainakaan minun tiettäkseni palaa takaisin. Kaikki kymmenen kirjaa on nyt luettu(Percy Jackson sarja ja Olympoksen sankarit) ja tuossa kirjahyllyssähän ne kaikki ovat vierekkäin. Jään kaipaamaan Leon vitsejä ja kaikkea muutakin koko sarjasta ja hahmoista! Jos et ole lukenut ... (lisää)
shewolf avatar
Kirjoittanut
5.0
oli tosi hyvä sarja, mutta ei voita Percy Jackson sarjaa. Jäi jotenkin haikea fiilis kun tietää että nyt se on loppu. Kyllä tämäkin kirjasarja täytyy kotiin ostaa, oli se sen verran hyvä.
kesyrottafanitus avatar
Kirjoittanut
4.5
Ah, tätä olikin odotettu! Luin kirjan loppuun ollessani lomalla Kanarian saarilla. Hauskaa ja nopeasti luettavaa tekstiä tämä oli muiden Riordanin kirjojen tavoin. Ärsytti, kun kirjoitusvirheitä löytyi suomennoksessa todella paljon ja Annabethkin oli kirjoitettu muutamaan kertaan Annebeth, niinkuin joku taisikin jo mainita. Nicolle ja Reynalle oli annettu omat lukunsa ja opin pitämään näistä hahmoista paljon enemmän kuin ennen. Reyna ja Nico olis ollu söpö pari... :3 Mutta taas ... (lisää)
Kaleidoscope avatar
Kirjoittanut
2.0
Saanko olla rehellinen? Kirja oli minulle SUURI pettymys. En ole ennenkään tykännyt yhden ainoan Riordanin kirjan suomennoksesta (mieluummin niitä englanniksi lueskelen) mutta tämä osui jotenkin ihan sieluun saakka. En väitä, ettenkö olisi nauttinyt kirjasta, mutta se ei antanut niin paljoa itsestään kuin toivoin. Juoni jäi jokseenki latteaksi ja loppu ei ollut mitenkään virallinen huipentuma. Lyhyesti sanoen toivoin kirjalta todella paljon enemmän. Mutta ei tämä mitenkään horjuttanut vankkaa uskoani siihen, että Riordan on mestarikirjailija.
Kastehelmi avatar
Kirjoittanut
5.0
Olen täysin maassa. Kirja oli aivan mahtava, kuten kaikki Riordanin kirjat, mutta en voi uskoa, ettemme enää kuule Percyn ja kumppaneiden seikkailuista. Aloitin ensiksi lukemaan Riordanin Punainen Pyramidi-sarjaa ja sitä kautta päädyin Percy Jackson-sarjaan. Kun se oli luettu, ilmestyi Eksynyt sankari. Kun Olympoksen sankarit sarja ilmestyi, olin taivaassa, Percy ja tutut kaverukset olivat saaneet uusia haasteita ja uusia ystäviä ja vihollisia. Rakastan tätä sarjaa aina!
Iiromato avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Saki avatar
Kirjoittanut
4.0
Nyt se on ohi. Kymmenen hienoa kirjaa takana, eikä mitään uutta enää edessä. Tämä oli viimeiseksi kirjaksi lyhyt ja vähän lässähtänyt, mutta kuitenkin ihan ok päätös sarjalle. Kirjoitusvirheitä oli jokseenkin paljon, esim. Annabeth kirjoitettiin parikin kertaa Annebeth. Lopputaistelu kävi ihan liian helposti ja loppu oli muutenkin ehkä liian nopea. Ihan hyvä kirja jokatapauksessa. Ja hieno kokonaisuus. Kun tätä luin, toivon että kirja ei loppuisi niin nopeasti. ... (lisää)
Lonely Reader avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 2 jäsentä ja 63 vierailijaa
Skie, Antti Kujanpää
Uusin jäsen: Antti Kujanpää
Jäseniä yhteensä: 9871