Ainoa onnellinen loppu rakkaustarinalle on onnettomuus
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Ainoa onnellinen loppu rakkaustarinalle on onnettomuus

João Paulo Cuenca
Julkaistu: lokakuu 31, 2014 (Iván Rotta & Co)
Alkuperäinen nimi: O único final feliz para uma história de amor é um acidente
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi
Avainsanat: surrealismi

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Pirkka Valkama. Kannen kuva Markku Metso. Kannen suunnittelu Kalle Pyyhtinen. Taitto: Tattarsaaren Oraakkeli.

Jonain päivänä ymmärrät, että ainoa mahdollinen onnellinen loppu rakkaustarinalle on onnettomuus ilman eloonjääneitä. Kyllä vain, Shunsuke, ainainen maanvaivani, sinä typerä pikku fugu: onnettomuus ilman eloonjääneitä.

Tokioon sijoittuva tarina kertoo nuoren salarymanin kompleksisesta suhteesta isäänsä, eläköityneeseen, tyrannimaiseen runoilijaan, sekä seuralaisbaarissa työskentelevään itäeurooppalaiseen Iulanaan, joka on kaikkea muuta mihin elämäänsä kyllästynyt salaryman on tottunut.

Vanha runoilija vakoilee poikaansa ja yrittää sabotoida tämän rakkauselämän apunaan ryhmä alamaisia sekä koko metropolin kattava vakoiluverkosto, joka syöttää lakkaamatta dataa hänen Periskooppihuoneeseensa. Silloin kun runoilija ei tirkistele, hän viettää aikaa puhumaan oppineen love dollin seurassa, jonka hän teetätti edesmenneen vaimonsa kuvaksi.

Painostavatunnelmaisessa tarinassa todellisuuden ja fantasian rajat hämärtyvät. Cuencan (Rio de Janeiro, 1977) surrealistisessa maailmassa kaikki on mahdollista ja tuskin mikään sitä miltä näyttää. Cuenca on kirjoittanut kolme romaania ja käsikirjoittanut tv-sarjan. Hänen tuotantoaan on käännetty espanjaksi, saksaksi, italiaksi ja englanniksi.

Oivaltava ja silti säälimätön: romaani, joka vetää helposti vertoja  Haruki Murakamin taituruudelle.” – Deutschlandradio Kultur

”Tällä kolmannella romaanillaan João Paulo Cuenca vahvistaa asemaansa brasilialaisen kirjallisuuden nousevana tähtenä.” – Courrier International

”Maagisessa romaanissaan J.P. Cuenca kuvaa japanilaisen megacityn kaikkialla läsnäolevaa tirkistelyä. Läpeensä pessimistinen mutta kaunis.” – Süddeutsche Zeitung

muokattu 31.10.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuli on kaikki tuletMetsän äitiApinamorsianVäärän kissan päiväRitari joka ei ollut olemassa (Keltainen kirjasto, #41)
Paikalla 19 vierailijaa
Uusin jäsen: Inga Honkamäki
Jäseniä yhteensä: 9748