Liktorin miekka (Uuden auringon kirja, #3)
Keskiarvo 3.93
3.93 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (38)
Kirjahyllytilastot

Liktorin miekka

Gene Wolfe
Julkaistu: tammikuu 13, 2015 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: The Sword of the Lictor
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, fantasia
Avainsanat: british fantasy -palkinto, locus-palkinto, tieteisfantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 16 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1982. Suomentanut Tero Valkonen. Kannen suunnittelu: Tuomo Parikka. Sidottu.

British Fantasy -palkinto 1983, Locus-palkinto (paras fantasiaromaani) 1983. World Fantasy -palkintoehdokas 1983, Hugo-palkintoehdokas 1983, Nebula-palkintoehdokas 1982, Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2016. Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50 -listalle 2000 (koko sarja).

Severianin, kiduttajan killan oppipojan, matka kuolevan auringon alla jatkuu yhä monella tapaa. Hän saapuu määränpäähänsä Traakiaan, mutta tehtävä pyövelinä päättyy pian. Severianin on lähdettävä Traakiasta, ja hänen ja matkakumppani Dorcasin tiet erkanevat. Suunnistaessaan pohjoisen vuorille löytääkseen peleriinit ja palauttaakseen Kynnen heille Severian lähestyy vääjäämättä myös omaa kohtaloaan.

Uuden auringon kirja -sarjan kolmas osa yhdistää mestarillisen tarinankerronnan rajattomaan mielikuvitukseen. Sarjan ensimmäinen osa Kiduttajan varjo voitti Tähtivaeltaja-palkinnon, ja toinen osa Sovinnontekijän kynsi jatkoi Severianin tarinaa. Moninkertaisesti palkittu tieteiskirjallisuuden klassikkoteos kertoo Severianin matkan oppipojasta suureksi ja mahtavaksi hallitsijaksi. Wolfe on monimutkaisten kielilabyrinttien ja maailmojen rakentaja, joka kuvaa luomiaan henkilöitä ja maailmoja harvinaisella lämmöllä ja viisaudella.

”Yksi kaikkien aikojen hienoimmista tieteisfantasioista.” – George R. R. Martin

"Uuden auringon kirja -sarjan kolmannessa osassa pohditaan maailmankaikkeuden olemusta ja vapaan tahdon käsitettä. Huumaavan taidokkaasti kirjoitettu romaani." – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 31.12.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pimeä sydän (Mystic City, #2)Viillot (Viillot, #1)Sovinnontekijän kynsi (Uuden auringon kirja, #2)Evanescent – Katoavainen (Rising Moon, #1)Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1)
Paikalla 40 vierailijaa
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724