Totuuskuutio
Keskiarvo 3.29
3.29 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Totuuskuutio

Esa Mäkinen
Julkaistu: helmikuu 9, 2015 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, jännitys
Avainsanat: kotimainen

Sidottu, kansipaperi.

Kuka päättää, mitä sinusta tiedetään? Tunnetun journalistin esikoisromaani on hyytävän ajankohtainen trilleri tulevaisuuden Suomesta, missä tieto, valta ja raha ovat yhtä.

Tero Lilja työskentelee jättikonserni Celsiuksella täsmäyttäjänä: hän oikoo internetin sisältöä maksavien asiakkaiden edun mukaiseksi. Jos suuryrityksen tekemästä virheestä alkaa liikkua tietoa, Celsiuksen pojat vaihtavat tilalle jotakin harmitonta.

Kunnes Liljan perhettä kohtaa tragedia, jota Celsius kiirehtii mitätöimään. Tero käy vastaiskuun ja joutuu ensi kertaa tekemisiin yhteiskunnan marginaaliin ajettujen toisinajattelijoiden kanssa. Mutta voiko Celsiusta uhmata?

(muokattu 08.12.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

TalviKuvun allaPeilikaupunki (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #3)Linnake (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #2)Ensimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)

Kirja-arvioita (1)

Aloie avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Totuuskuution on dystopian makuinen, tulevaisuuden Suomeen sijoittuva teos, jossa pohditaan monipuolisesti tiedon, muistamisen ja ympäröivän digitaalisen kulttuurin ongelmakohtia tarjoamatta silti suoraa ratkaisua niihin. Teksti on sujuvaa ja tarinankerronta toimii ihan mukavasti. Hahmot ovat mukiinmeneviä nekin. Suosittelen teosta oikeastaan kaikille, joita tulevaisuudenkuvat tai ympäröivästä informaatiokulttuurista nousevat kysymyksenasettelut kiinnostavat.
Paikalla 2 jäsentä ja 40 vierailijaa
FreakyMike, Freyja
Uusin jäsen: Emilia Suzi
Jäseniä yhteensä: 8703