Langennut

@ Lauren Kate
Langennut - Lauren Kate 6.46   98

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Inka Parpola. Sidottu.

Luce Pricen epäillään sytyttäneen tulipalon, jossa hänen poikaystävänsä kuoli, ja rangaistukseksi hän joutuu tiukan vartioinnin sisäoppilaitokseen, missä kaikki muut oppilaat vaikuttavat sosiopaateilta. Uudessa koulussa Luce kohtaa Danielin, arvoituksellisen, etäällä pysyttelevän pojan, joka vetää tyttöä puoleensa kuin magneetti.

Luce haluaa selvittää Danielin mysteerin hinnalla millä hyvänsä. Totuuden tavoittelu vie hänet osalliseksi sielua ravistelevaan draamaan, eikä mikään ole enää sitä miltä näyttää...

Langennut on trillerimäinen yliluonnollinen romanssi, jossa kirotut rakastavaiset uhmaavat kohtaloaan. Kirjasta tehty elokuva tulee elokuvateattereihin alkuvuodesta 2017, ja sen on ohjannut palkittu Scott Hicks (Loisto; Lumi peittää setripuut). Lauren Kate on amerikkalainen menestyskirjailija, jonka kirjoja on käännetty yli kolmellekymmenelle kielelle.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu helmikuu 1, 2017 (WSOY)
Alkuperäinen nimi Fallen
Tietoja muokattu helmikuu 1, 2017

Kirja-arviot & arvosanat

Pyrexia
Arvosanat 161
Kirja-arviot 24
Viestit 20
kesäkuu 20, 2017
5 / 10

Näin tästä elokuva-trailerin, joka tuntui mielenkiintoiselta ja tästä syystä hommasin kirjan itselleni. Elokuvaa en siis ole nähnyt, joten kirjan sai lukea "puhtaalta pöydältä". En ihastunut tähän kirjaan, tuntui kuin olisi lukenut ja lukenut, mutta mitään mielenkiintoista ei tapahdu, mikään ei etene, junnataan paikallaan, päähenkilö on niin rakastunut henkilöön joka tuntuu tavoittamattomalta, ja moni niin "mysteerinen" hahmo oli niin arvattavissa, että ei oikein jaksanut innostua. Kirjassa ei ollut syvyyttä, se ei herättänyt (ainakaan kauhean myönteisiä) tunteita. Kyllähän tämän kirjan nyt silti luki, mutta en pahemmin välitä lukea romanttisia kirjoja.

 

Keskiyön kyyhkynen
Arvosanat 221
Kirja-arviot 71
Viestit 6
helmikuu 28, 2017
8 / 10

Törmäsin ensimmäisen kerran Lauren Katen Langennut kirjaan noin vuosi sitten. Olin aivan innoissani kirjasta, mutta huomatessani kirjan kustantamisen vain siirtyvän ja siirtyvän petyin. No, nyt sen vihdoin sain ja odotus oli kyllä sen arvoista! Pidin siitä, että kirja ei matkinut muita vaan erosi särmikkyydellään. Kirjasta löytyi pari sanaa, joiden tarkoitus oli minun selvitettävä sanakirjasta... Meillä kaikilla ei ole käsitystä hankalista termeistä, joita kirjaan oli laitettu. Luce on juuri se sympaattinen tyttö, joka saa kaikkien empatian puoleensa. Danielista ei taas osannut sanoa mitä hän on. Kokonaisuudessa kaikki hahmot olivat hyviä ja joidenkin kohdalla mietin useasti, mikä ihme juuri kyseisessä henkilössä kiinnitti huomioni. En tosin saanut ikinä selville, mitä Lucen poikaystävälle oikeastaan kävi? Mikä sen tulpalon sai aikaan? Tai kirjaston suurkohtaus? Mistä se putkahti? No, toivon vain lukevan jo seuraavaa osaa! (Toivottavasti se suomennetaan. Ja tällä kertaa ei kustannuksen siirtämistä kiitos!) Tuleva elokuvakin on pakko mennä katsomaan!

Q_Black
Arvosanat 248
Kirja-arviot 240
Viestit 111
helmikuu 27, 2017
6 / 10

Tätä sitä kovasti hypetettiin ja odotettiin, suomennos siirtyi ja siirtyi siirtymistään, elokuvasta huhuttiin ja sen pitäisi tulla ulos tänä vuonna, mutta silti sitä ei näe missään uutisista. Mainoskikka? En tiedä. Vihdoin kuitenkin minäkin sain tämän kirjan hyppysiini. Odotin kyllä vähän jotenkin jännempää ja koukuttavampaa tarinaa, mutta omalta osalta tämä jäi kyllä aika laimeaksi. Useaan otteeseen tätä lukiessa minulle tuli mieleen jokin muu kirja, niin paljon oli vähän samanlaisia vaikutteita. Ideana kyllä ihan hyvä, mutta minusta tämä juoni vähän lässähtää kuin pannukakku loppua kohden. Kirjassa oli mielestäni kuitenkin aika paljon kivoja ja hauskojakin hahmoja, joista pidin. Kuitenkin Lucen pakkomielle Danieliin oli vähän ehkä surkuhupaisaa luettavaa. En tiedä, kyllä tämän sen kerran luki vähän silleen kieli poskella, mutta ei ainakaan itseä hirveästi vakuuttanut. Jos niitä jatko-osia tulee niin voisihan ne kyllä lukaista.

lolde
Arvosanat 184
Kirja-arviot 112
Viestit 7
syyskuu 19, 2017
8 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Xira
Arvosanat 425
Kirja-arviot 3
Viestit 0
kesäkuu 11, 2017
3 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Pinkki Lady
Pinkki Lady
Arvosanat 138
Kirja-arviot 32
Viestit 0
elokuu 1, 2023
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
aino
aino
Arvosanat 71
Kirja-arviot 0
Viestit 0
kesäkuu 5, 2023
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Link
Link
Arvosanat 105
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 12, 2022
Antoi 3 / 10 arvosanan kirjalle
MustaSulka
MustaSulka
Arvosanat 135
Kirja-arviot 0
Viestit 0
tammikuu 5, 2021
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
Mystique
Mystique
Arvosanat 153
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 29, 2020
Antoi 1 / 10 arvosanan kirjalle