Labyrintti - James Dashner7.58

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Jussi Korhonen. Nidottu.

”Jos et pelkää, et ole ihminen.”

Huikean elokuvasovituksen syksyllä 2014 saanut Maze Runner – Labyrintti on koukuttava kertomus Thomasista, joka herää hissistä muistamatta muuta kuin nimensä. Kärpästen herran kaltaisissa tunnelmissa Thomas kohtaa lauman lapsia aukiolta, jota ympäröivät kivimuurit. Pakeneminen voi alkaa.

Labyrintti on viihtynyt New York Timesin bestseller-listan kärjessä, ja kirjasarja on saavuttanut suuren suosion varsinkin nuorten keskuudessa. Maze Runner -sarjasta on tähän mennessä ilmestynyt englanniksi neljä osaa, ja siitä povataan Nälkäpeli-sarjan kaltaista hittiä.

Risingshadow arvostelu :: Niina Tolonen (Nafisan)
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: maaliskuu 3, 2015
Kustantaja: Basam Books
Tyylit: scifidystopia, nuoret
Avainsanat: ekokatastrofit, elokuva
Alkuperäinen nimi: The Maze Runner
Arvosanalla: 7.58/10
Arvosanoja: 178
Muokattu: maaliskuu 19, 2021

Maze Runner -kirjasarja

Trilogia, johon on ilmestynyt kaksi johdanto-osaa. The Kill Order (2012) ja The Fever Code (2016) kertovat tapahtumista ennen Labyrinttia. Kirjoja ei suomennettu.

Labyrintti7.58
Poltettu maa (Maze Runner #2)7.52
Tappava lääke (Maze Runner #3)6.92

Kirja-arvioita

8/10 |
helmikuu 24, 2017
Tämä oli kyllä hyvä kirja. Vähän ehkä erilainen, mitä yleensä luen, mutta hyvä kuitenkin. Tarina eteni sujuvasti, eikä ollut ennalta-arvattava.
8/10 |
marraskuu 09, 2016
Ihan kelvollinen avaus, mutta ei yllä minun suosikkieni kärkeen. Luin lähinnä siksi, että halusin nähdä elokuvan vasta kun olisin lukenut tämän taustaksi.
10/10 |
marraskuu 01, 2016
Huhhuh ja WAU mikä teos! Maze runner-sarjan ensimmäinen osa kolahtaa ja uppoaa syvälle. Miten nerokas idea ja juoni plus henkilöt erityisen mahtavia! Sarja on noussut yhdeksi suosikeistani ja aloitusosa on vaan yksinkertaisesti niin törkeen ...
4/10 |
tammikuu 12, 2016
James Dashnerin "Labyrintti" (Basam, 2015) aloittaa Maze Runner -nimisen nuortenkirjasarjan, josta on muodostunut jonkinmoinen myyntimenestys maailmalla. Elokuvakin on tekaistu, mutta mainosmiesten ennustusten vastaisesti Dashnerin hengentuotoksesta ...
9/10 |
lokakuu 19, 2015
Aivan loistavaa dystopiaa! Tarina paranee loppua kohden ja kirjan loppuessa pää tuntuu räjähtävän. Alku on hieman hidastempoista ja ehkä tylsääkin, mutta kun kirjaan pääsee sisälle, on se ehdottomasti lukemisen arvoinen!!
9/10 |
lokakuu 13, 2015
Ihanaa luettavaa, kirjan henkilöihin samaistuminen ja tekstin elävöityminen kävi loppua kohden helpommaksi ja yllättäviä käänteitä löytyy myös. Jos joskus saan englannin kielisen kirjan käsiini, aion lukea myös sen. Elokuva on vielä ...
9/10 |
syyskuu 11, 2015
Mahtava kirja! Vei mennessään heti kun pääsi vauhtiin. Toimintaa ja juonen käänteitä oli riittämiin ja jokainen kappale päättyi jännään kysymyksiä herättävään tilanteeseen. Pidin kirjan henkilöistä myös kovasti. Suosittelen ...
9/10 |
elokuu 29, 2015
Pidin kirjasta aivan älyttömästi! Luin sen hujahduksessa ja olin mukana alusta alkaen loppuun asti, Pidin! Katsoin heti luettuani kirjan The maze runner-elokuvan ja pidin siitäkin. Näyttelijät olivan hyvät ja vaikka juonessa olikin joitakin muutoskohtia oli se silti kinnostava.
8/10 |
elokuu 08, 2015
Katsoin elokuvan ekaksi ja ostin kirjan kun se tuli. Kesti monta kuukautta kun avasin sen kunnolla ja luin sitä kunnolla, koska luulin tietäväni juonen,koska olin nähnyt elokuvan. Kaverini oli sanonut, että kirja on ihan erillainen kun elokuva. ...
8/10 |
kesäkuu 18, 2015
Kirja on aivan ihana! Alku on hieman pitkäveteinen, mutta kirja paranee loppua kohden. Kirjan juoni on jännittävä. Tästä kirjasta ei puutu yllättäviä käänteitä.