Viimeinen partio (Partio, #4)
Keskiarvo 4.14
4.14 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (37)
Kirjahyllytilastot

Viimeinen partio

Sergei Lukjanenko
Julkaistu: heinäkuu 8, 2015 (Into)
Alkuperäinen nimi: Posledni Dozor
Käännetty englanniksi: The Last Watch
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia
Avainsanat: vampyyrit
Osallistu keskusteluun (viestejä 21 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Arto Konttinen. Kannen kuva: Tex Hänninen / BunnyDuck Grafiks. Sidottu, kansipaperi.

Venäläinen turisti murhataan Skotlannissa oudolla tavalla. Merkit viittaavat siihen, että teon takana on vampyyri eikä ihminen. Moskovan Yöpartio ja velho Anton Gorodetski hälytetään apuun. Paljastuu häikäilemätön salajuoni: eräät Muihin kuuluvat yrittävät päästä käsiksi muinaiseen mahtiesineeseen, jonka itse Merlin on piilottanut Hämärän korkeimmalle tasolle. Vaarassa eivät ole vain Muihin kuuluvat vaan kaikki maailman ihmiset.

Sergei Lukjanenkon Partio-kirjat ovat koukuttava sekoitus vampyyritarinaa, fantasiaa ja trilleriä. Muihin kuuluvat – velhot, ihmissudet ja vampyyrit – elävät ihmisten keskuudessa. Valon ja Pimeyden tasapainoa valvovat Valon palvelijoiden Yöpartio ja Pimeyden Päiväpartio.

Viisiosainen kirjasarja on Venäjällä kulttimaineessa – suositumpi kuin Taru sormusten herrasta ja Harry Potter. Viimeinen partio on sarjan neljäs osa. Kaikki osat toimivat myös itsenäisinä teoksina.

”Yhtä tyydyttävä, väkivaltainen ja moraaliltaan kyseenalainen kuin edeltäjänsä.” – Telegraph

”Kirja pitää ihailtavasti kiinni aiempien asettamasta korkeasta tasosta, emmekä voi kuin  toivoa ettei se jää tämän erityislaatuisen sarjan viimeiseksi.” – SciFi Now Magazine

muokattu 30.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjojen kaupungit I–IIILuukaupunki (Varjojen kaupungit, #1)Houkutus (Houkutus, #1)Varjojen kaupungit IV–VIVeren voima (Sookie Stackhouse, #1)

Kirja-arvioita (2)

Emelie avatar
Kirjoittanut
4.5

Viimeinen partio on minusta ainakin tähän menessä paras osa Partio-sarjaa, vaikkakin vain puolella tähdellä. Jokainen osa on selvästi ollut keskivertoa parempia tarinoita, mutta tämä kyseinen teos oli vielä piirun verran parempi. Kolme hyvinrakennettua ja kiehtovaa tarinaa, jotka taas liittyivät toisiinsa saumattomasti. Juonenkäänteet eivät olleet itsestäänselviä, ja siirtyminen osaksi aikaa Edinburghiin toimi loistavasti, oli kiintoisaa nähdä länsieurooppalaista ... (lisää)

rudi92 avatar
Kirjoittanut
5.0
Viimeinen partio jatkaa onnistuneesti Partio-sarjaa. En voi olla ihmettelemättä jokaisen kirjan jälkeen, että kuinka loistava mielikuvitus Lukjanenkolla on. Kirjasarja ei ole missään vaiheessa sortunut ylimääräiseen romantiikkahömpötykseen. Vaikka olenkin kirjojen suhteen joskus romantiikannälkäinen, niin tiettyihin kirjoihin se ei vain sovi. Ja Partio-sarja on juuri sellainen. Hahmot ovat pysyneet aika lailla samanlaisina. Anton on hyvä ja vahva hahmo. Jostain syystä pidän ... (lisää)
Paikalla 36 vierailijaa
Uusin jäsen: oskar
Jäseniä yhteensä: 9872