Viimeinen partio (Varjojen valtakunta #4) - Sergei Lukjanenko8.26

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Arto Konttinen. Kannen kuva: Tex Hänninen / BunnyDuck Grafiks. Sidottu, kansipaperi.

Venäläinen turisti murhataan Skotlannissa oudolla tavalla. Merkit viittaavat siihen, että teon takana on vampyyri eikä ihminen. Moskovan Yöpartio ja velho Anton Gorodetski hälytetään apuun. Paljastuu häikäilemätön salajuoni: eräät Muihin kuuluvat yrittävät päästä käsiksi muinaiseen mahtiesineeseen, jonka itse Merlin on piilottanut Hämärän korkeimmalle tasolle. Vaarassa eivät ole vain Muihin kuuluvat vaan kaikki maailman ihmiset.

Sergei Lukjanenkon Partio-kirjat ovat koukuttava sekoitus vampyyritarinaa, fantasiaa ja trilleriä. Muihin kuuluvat – velhot, ihmissudet ja vampyyrit – elävät ihmisten keskuudessa. Valon ja Pimeyden tasapainoa valvovat Valon palvelijoiden Yöpartio ja Pimeyden Päiväpartio.

Viisiosainen kirjasarja on Venäjällä kulttimaineessa – suositumpi kuin Taru sormusten herrasta ja Harry Potter. Viimeinen partio on sarjan neljäs osa. Kaikki osat toimivat myös itsenäisinä teoksina.

”Yhtä tyydyttävä, väkivaltainen ja moraaliltaan kyseenalainen kuin edeltäjänsä.” – Telegraph

”Kirja pitää ihailtavasti kiinni aiempien asettamasta korkeasta tasosta, emmekä voi kuin  toivoa ettei se jää tämän erityislaatuisen sarjan viimeiseksi.” – SciFi Now Magazine

Keskustelua: Sergei Lukjanenko :: viestejä 22 kpl
Risingshadow arvostelu :: Juha Salmi (Dragan)
Arvosana kirjalle


Julkaistu: heinäkuu 8, 2015
Kustantaja: Into
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia
Avainsanat: vampyyrit
Alkuperäinen nimi: Posledni Dozor
Käännetty englanniksi: The Last Watch
Arvosanalla: 8.26/10
Arvosanoja: 40
Muokattu: maaliskuu 19, 2021

Varjojen valtakunta -kirjasarja

"Varjojen valtakunta -fantasiasarja on noussut Venäjällä kulttimaineeseen, kirjat ovat suositumpia kuin Harry Potterit."

Yöpartio (Varjojen valtakunta #1)7.52
Päiväpartio (Varjojen valtakunta #2)7.72
Hämärän partio (Varjojen valtakunta #3)8.10
Viimeinen partio (Varjojen valtakunta #4)8.26
Uusi partio (Varjojen valtakunta #5)7.66
Kuudes vartio (Varjojen valtakunta #6)7.60

Kirja-arvioita

9/10 |
tammikuu 02, 2017
Viimeinen partio on minusta ainakin tähän menessä paras osa Partio-sarjaa, vaikkakin vain puolella tähdellä. Jokainen osa on selvästi ollut keskivertoa parempia tarinoita, mutta tämä kyseinen teos oli vielä piirun verran parempi. Kolme ...
10/10 |
elokuu 09, 2015
Viimeinen partio jatkaa onnistuneesti Partio-sarjaa. En voi olla ihmettelemättä jokaisen kirjan jälkeen, että kuinka loistava mielikuvitus Lukjanenkolla on. Kirjasarja ei ole missään vaiheessa sortunut ylimääräiseen ...