Muodonmuuttoilmoitus
Keskiarvo 3.21
3.21 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Muodonmuuttoilmoitus

Anu Kaaja
Julkaistu: helmikuu 4, 2015 (Teos)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, novellikokoelma
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Ukoasu: Jenni Saari. Sidottu, kansipaperi.

Muodonmuutokset. Myytit. Totisinta totta.

Napoleon-patsas lähtee kävelemään, jumalallinen sanansaattaja ryhtyy häiritsemään ikkunanpesijää, tamperelaisilta jatkoilta päädytään Aurinkokuninkaan hoviin ja arveluttava jungilainen talonmies tahtoo remontoida niin vuokralaisen asunnon kuin alitajunnankin. Anu Kaajan esikoisteoksessa Muodonmuuttoilmoitus metamorfoosit, myyttiset olennot ja traagiset kohtalot herätetään henkiin odottamattomissa yhteyksissä.

Tarinakokoelma itsekin muuttaa muotoaan jatkuvasti: rivo häpeilemättömyys vaihtelee lyyrisen ja herkän kanssa, ympäristöt vaihtelevat ketunmetsästyksestä avaruusalukseen. Metamorfoosit ovat toisinaan unelmien täyttymyksiä, toisinaan pakopaikkoja tai painajaisia. Kirjan kohtaukset ovat yhtä aikaa fantasmaattisia ja realistisia, ne kätkevät ja paljastavat kaiken sen, mikä on ihmiselle tärkeää ja vaikeaa, oli kyseessä sitten raha, ruoka, koti, sukupuoli tai seksi.

Näin rohkeaa ja mielikuvituksellista teosta näkee harvoin. Kaajan kieli on tarkkaa ja pakahduttavaa, niin ilossa kuin surussa.

muokattu 14.06.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Palava labyrintti (Apollon, #3)Sudenlapset (Pohjankontu, #2)Keltahampaan salaisuus (Soturikissat-erikoisseikkailut, #5)Valittu (Yön talo, #3)Varjo ja riipus (Grishaversumi, #1)
Paikalla 27 vierailijaa
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858