Autarkin linnoitus (Uuden auringon kirja, #4)
Keskiarvo 3.72
3.72 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (30)
Kirjahyllytilastot

Autarkin linnoitus

Gene Wolfe
Julkaistu: tammikuu 12, 2016 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: The Citadel of the Autarch
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, fantasia
Avainsanat: prix apollo -palkinto, tieteisfantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 16 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1983. Suomentanut Tero Valkonen. Kannen suunnittelu: Tuomo Parikka. Sidottu.

John W. Campbell -muistopalkinto 1984, Prix Apollo 1985. Nebula-palkintoehdokas 1983. Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50 -listalle 2000 (koko sarja).

”Sarjan kirjat ovat kuin aarrearkkuja, täynnä mielikuvia kuin jalokiviä; sanoja, joista lukija voi humaltua; ihmisiä ja tapahtumia, jotka muistaa vielä kauan lukemansa jälkeen.” – George R. R. Martin

Uuden auringon kirja -sarjan päätösosassa Severian joutuu mukaan suureen taisteluun matkalla pohjoiseen. Sairastuttuaan hän on toipilaana peleriinien hoidossa. Kun Severian joutuu jättämään peleriinit hetkeksi, hän piilottaa Sovinnontekijän kynnen alttarin alle. Peleriinien tukikohta kuitenkin tuhotaan, ja Severianin on jatkettava matkaansa yksin. Kun Severian joutuu jälleen hengenvaaraan, hänet pelastaa itse autarkki, jolta hän saa viimein kuulla totuuden omasta kohtalostaan.

Autarkin linnoitus päättää yhden kaikkien aikojen arvostetuimman tieteiskirjallisuuden sarjan.

muokattu 01.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Evanescent – Katoavainen (Rising Moon, #1)ValtakuntaLiktorin miekka (Uuden auringon kirja, #3)Kiduttajan varjo (Uuden auringon kirja, #1)Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
4.5

Uuden auringon kirja saa päätöksensä. Vaikka kirjat on julkaistu sarja muotoisena, kyseessä on yksi kokonaisuus, yksi neljään osaan jaettu kirja. Jokainen osa pitää olla hyvässä muistissa ennen viimeistä osaa, jotta tarinasta saisi kaiken irti. Matkan varrella sanotut oudot lauseet, kummalliset ilmiöt ja tapahtumat eivät ole vain itsessään outouden vuoksi tarinaan roiskaistuja vaan kaikella on selityksensä. Melkein kaikki mieltäni kaihertaneet arvoitukset, jotka ... (lisää)

Paikalla 32 vierailijaa
Uusin jäsen: Sander Jyrisaly
Jäseniä yhteensä: 9863