Suuri jano: Merinovelleja 1930–1970-luvuilta (M-novellit, #11)
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Kirjahyllytilastot

Suuri jano: Merinovelleja 1930–1970-luvuilta

Veikko Hannuniemi
Julkaistu: 2009 (Turbator)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, kauhu, mainstream, novellikokoelma, jännitys, seikkailu
Avainsanat: kotimainen, meriseikkailu

Toimitus ja esipuhe: Juri Nummelin. Kannen kuva: Jukka Murtosaari. Sisältää tieteisnovellin ”Sukellusvene 'Estaffe'”. Nidottu.

Raisiolainen Veikko Hannuniemi (1920–1998) oli tuotteliain suomalainen meriseikkailujen kirjoittaja viidellä eri vuosikymmenellä. Kolme meriromaaniakin julkaisseen Hannuniemen satojen lehtinovellien parhaimmistosta on Juri Nummelin koonnut edustavan valikoiman merihenkistä seikkailua, jännitystä ja kauhuakin sisältävään kokoelmaan, joka sekä viihdyttää että tuo viestejä merenkäynnin historiasta. Moni novelli sisältää myös aitoa kokemusperäistä merenkäynnin historiaa – Hannuniemi ”karkasi merille 16-vuotiaana, ja seilasi talvisotaan asti suomalaislaivoilla, ja palasi kotimaahan vapaaehtoisena suoraan rintamalle ja eteni upseeriksi, sodan jälkeen aina Turun varuskunnan komendantiksi asti. Merta hän ei koskaan unohtanut etenkään omintakeisissa jännitysnovelleissaan. Kirjaan sisältyy Juri Nummelinin kattava kirjailijaesittely ja -historia.

muokattu 22.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suojaan metsän siimekseenIhmeellinen viesti toiselta tähdeltä ja muita tarinoitaJäljitetty (Susiraja, #3)Tuhon partaallaSumun tyttö (Zone 5, #6)
Paikalla 1 jäsen ja 26 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Ekoa
Jäseniä yhteensä: 9552