Suuri jano: Merinovelleja 1930–1970-luvuilta

Veikko Hannuniemi
Julkaistu: 2009 (Turbator)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, kauhu, mainstream, novellikokoelma, jännitys, seikkailu
Avainsanat: kotimainen, meriseikkailu

Toimitus ja esipuhe: Juri Nummelin. Kannen kuva: Jukka Murtosaari. Sisältää tieteisnovellin ”Sukellusvene 'Estaffe'”. Nidottu.

Raisiolainen Veikko Hannuniemi (1920–1998) oli tuotteliain suomalainen meriseikkailujen kirjoittaja viidellä eri vuosikymmenellä. Kolme meriromaaniakin julkaisseen Hannuniemen satojen lehtinovellien parhaimmistosta on Juri Nummelin koonnut edustavan valikoiman merihenkistä seikkailua, jännitystä ja kauhuakin sisältävään kokoelmaan, joka sekä viihdyttää että tuo viestejä merenkäynnin historiasta. Moni novelli sisältää myös aitoa kokemusperäistä merenkäynnin historiaa – Hannuniemi ”karkasi merille 16-vuotiaana, ja seilasi talvisotaan asti suomalaislaivoilla, ja palasi kotimaahan vapaaehtoisena suoraan rintamalle ja eteni upseeriksi, sodan jälkeen aina Turun varuskunnan komendantiksi asti. Merta hän ei koskaan unohtanut etenkään omintakeisissa jännitysnovelleissaan. Kirjaan sisältyy Juri Nummelinin kattava kirjailijaesittely ja -historia.

(muokattu 22.12.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuningas Ottokarin valtikka (Tintin seikkailut, #8)Elämän rajoilla (Yoko Tsuno, #7)Toiseuden politiikat (Kirjallisuudentutkijain seuran vuosikirja, #47)Näkijän tytär (Näkijän kirja, #1)Syysmarkkinat
Paikalla 2 jäsentä ja 45 vierailijaa
HourglassEyes, Astorethein
Uusin jäsen: ashleyc16
Jäseniä yhteensä: 9114