Suuri jano: Merinovelleja 1930–1970-luvuilta

Veikko Hannuniemi
Julkaistu: 2009 (Turbator)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, kauhu, mainstream, novellikokoelma, jännitys, seikkailu
Avainsanat: kotimainen, meriseikkailu

Toimitus ja esipuhe: Juri Nummelin. Kannen kuva: Jukka Murtosaari. Sisältää tieteisnovellin ”Sukellusvene 'Estaffe'”. Nidottu.

Raisiolainen Veikko Hannuniemi (1920–1998) oli tuotteliain suomalainen meriseikkailujen kirjoittaja viidellä eri vuosikymmenellä. Kolme meriromaaniakin julkaisseen Hannuniemen satojen lehtinovellien parhaimmistosta on Juri Nummelin koonnut edustavan valikoiman merihenkistä seikkailua, jännitystä ja kauhuakin sisältävään kokoelmaan, joka sekä viihdyttää että tuo viestejä merenkäynnin historiasta. Moni novelli sisältää myös aitoa kokemusperäistä merenkäynnin historiaa – Hannuniemi ”karkasi merille 16-vuotiaana, ja seilasi talvisotaan asti suomalaislaivoilla, ja palasi kotimaahan vapaaehtoisena suoraan rintamalle ja eteni upseeriksi, sodan jälkeen aina Turun varuskunnan komendantiksi asti. Merta hän ei koskaan unohtanut etenkään omintakeisissa jännitysnovelleissaan. Kirjaan sisältyy Juri Nummelinin kattava kirjailijaesittely ja -historia.

(muokattu 22.12.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Näin se päättyy (Deadworld, #1)Helvetin piirit (Helvetin piirit, #1)Pelko (Vion tarinat, #1)Rämeen olento: Viides kirja (Rämeen olento, #5)Vanhoja luita ja muita epätodellisia tarinoita (Spiraalipuutarha-sarja, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 50 vierailijaa
Nokka10
Uusin jäsen: Anton Niinikoski
Jäseniä yhteensä: 8757