Valon tanssi (Kiekkomaailma, #2)
Keskiarvo 3.92
3.92 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (196)
Kirjahyllytilastot

Valon tanssi

Terry Pratchett
Julkaistu: 2001 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: The Light Fantastic
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori, tv-sarja
Osallistu keskusteluun (viestejä 114 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Marja Sinkkonen. Kannen kuva: Josh Kirby.

1. painos: Karisto, 2001. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Karisto, 2004. Nidottu.

Valon tanssi on jatkoa Magian värille, Pratchettin esikoisteokselle.

Uhkaava yhteentörmäys jättiläismäiseen punaisen tähden kanssa panee vauhtia Näkymättömän Yliopiston velhoihin. He oivaltavat, että vain yksi henkilö taitaa loitsun, joka voi pelastaa Kiekkomaailman väistämättömältä joukkotuholta.

Valitettavasti tuo henkilö on velho Rincewind, auttamaton tumpelo, joka viimeksi nähtiin kellahtamassa maailman Laidan yli...

Tähtihulluus valtaa Kiekkomaailman väen, joka käynnistää suuroperaation Rincewindin löytämiseksi. Mikä lienee velhoparan kohtalo?

Hulvatonta menoa Pratchettin lyömättömään tyyliin

muokattu 04.08.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lohikäärmerouvan kosto (Lohikäärmeakatemia, #2)Niistäjä (Kiekkomaailma, #33)Ansa (Mahtavat 12, #2)Posti kulkee (Kiekkomaailma, #29)Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)

Kirja-arvioita (2)

tintti89 avatar
Kirjoittanut
5.0
Valon tanssi on erittäin hyvä kirja. Sen juonessa on jotain erilaista, mikä pitää otteessaan, päinvastoin kuin sarjan edellinen osa. Kirjaan on ujutettu sopivasti huumoria, seikkailua, yllätyksellisyyttä ja kaikkea, mikä tekee fantasiakirjasta hyvän. Henkilöt ovat kaikki ihanan sympaattisia. Kaikista on mukava lukea, enkä muuttaisi mitään piirrettä yhdestäkään henkilöstä. Kakskukan ja Rincewindin viha-rakkaus -suhdetta seuraa erittäin mielellään. Kakskukan tyypillinen ... (lisää)
Emelie avatar
Kirjoittanut
3.0

Valon tanssi on helläkätistä irvailua fantasiakirjallisuuden kliseille kohelluksen kautta. Idealtaan teos on kiinnostava, mutta toteutus tökkii; tarina ei vaan ollut minun makuuni. Juoni oli paikoitellen huvittava ja välillä sitten taas uuvuttava. Tarina ei saanut minua mukaansa missään vaiheessa, vaikka se esittelikin hauskoja konsepteja ja ideoita ylipäätänsä. Minusta kirja ei vaan ollut tarinallisesti kovinkaan erikoinen.

Hahmot: 2/5
Juoni: 2/5
Miljöö: 4/5
Yleisfiilis: 3/5

Paikalla 2 jäsentä ja 54 vierailijaa
Eija, Pisania
Uusin jäsen: Jimi Vuori
Jäseniä yhteensä: 9742