Mika Waltarin näytelmät

Mika Waltari
scifi, kokoelma, mainstream
Mika Waltarin näytelmät - Mika Waltari

Toimittaja: Irina Björkman. Sisältää sf-näytelmän Viimeiset ihmiset (kirjoitettu 1950–51). Sidottu.

Sisältö: Panu Rajala: Esipuhe; Jättiläiset ovat kuolleet, Yö yli Euroopan, Kuriton sukupolvi, Paracelsus Baselissa, Gabriel, tule takaisin, Rakas lurjus, Omena putoaa, Noita palaa elämään, Portti pimeään, Kutsumaton (vieras), Huhtikuu tulee, Pimeä komero, Viimeiset ihmiset, Miljoonavaillinki.

Suositun kirjailijan 14 näyttämöteosta kevyistä komedioista vakaviin aatedraamoihin. Teoksessa on lisäksi kuvia näytelmien esityksistä eri teattereissa.

Mika Waltari on Suomen tuotteliaimpia ja suosituimpia näytelmäkirjailijoita. Hänen teatterille kirjoittamansa 26 teosta kattavat lähes kaikki draaman lajit kepeistä farsseista vakaviin aatenäytelmiin. Useimpia niistä ei ole aiemmin julkaistu painettuna.

Kokoelma sisältää tekijänsä 14 keskeistä näyttämöteosta. Niiden joukossa ovat mukana tutut ja rakastetut Gabriel, tule takaisin, Omena putoaa ja Kuriton sukupolvi, idealistinen nuoruudenteos Jättiläiset ovat kuolleet, railakas Noita palaa elämään ja kunnianhimoinen Paracelsus Baselissa. Muiden joukosta mainittakoon kaksi Panu Rajalan Noita palaa näyttämölle -tutkimuksen yhteydessä huomiota saanutta ennen tuntematonta näytelmää: uskonnollisaiheinen Pimeä komero ja ydinsotaa kuvaava Viimeiset ihmiset.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: 1999
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifi, kokoelma, mainstream
Avainsanat: kotimainen
Muokattu: elokuu 10, 2015