Mika Waltarin näytelmät
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Kirjahyllytilastot

Mika Waltarin näytelmät

Mika Waltari
Julkaistu: 1999 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, kokoelma, mainstream
Avainsanat: kotimainen

Toimittaja: Irina Björkman. Sisältää sf-näytelmän Viimeiset ihmiset (kirjoitettu 1950–51). Sidottu.

Sisältö: Panu Rajala: Esipuhe; Jättiläiset ovat kuolleet, Yö yli Euroopan, Kuriton sukupolvi, Paracelsus Baselissa, Gabriel, tule takaisin, Rakas lurjus, Omena putoaa, Noita palaa elämään, Portti pimeään, Kutsumaton (vieras), Huhtikuu tulee, Pimeä komero, Viimeiset ihmiset, Miljoonavaillinki.

Suositun kirjailijan 14 näyttämöteosta kevyistä komedioista vakaviin aatedraamoihin. Teoksessa on lisäksi kuvia näytelmien esityksistä eri teattereissa.

Mika Waltari on Suomen tuotteliaimpia ja suosituimpia näytelmäkirjailijoita. Hänen teatterille kirjoittamansa 26 teosta kattavat lähes kaikki draaman lajit kepeistä farsseista vakaviin aatenäytelmiin. Useimpia niistä ei ole aiemmin julkaistu painettuna.

Kokoelma sisältää tekijänsä 14 keskeistä näyttämöteosta. Niiden joukossa ovat mukana tutut ja rakastetut Gabriel, tule takaisin, Omena putoaa ja Kuriton sukupolvi, idealistinen nuoruudenteos Jättiläiset ovat kuolleet, railakas Noita palaa elämään ja kunnianhimoinen Paracelsus Baselissa. Muiden joukosta mainittakoon kaksi Panu Rajalan Noita palaa näyttämölle -tutkimuksen yhteydessä huomiota saanutta ennen tuntematonta näytelmää: uskonnollisaiheinen Pimeä komero ja ydinsotaa kuvaava Viimeiset ihmiset.

muokattu 10.08.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Karkkari (Aavetaajuus-kirjat, #4)LumilentäjäSusanin vaikutusMaasto ja karttaAlistuminen
Paikalla 23 vierailijaa
Uusin jäsen: Gabriel
Jäseniä yhteensä: 9458