Tähtien välinen pimeys

Ulla Vaarnamo
Julkaistu: 2005 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, mainstream, novellikokoelma
Avainsanat: kotimainen

Sisältää sf-novellin Norpan kutsu. Sidottu, kansipaperi.

Ulla Vaarnamo kuvaa tarkkanäköisissä novelleissaan naisia, jotka elävät yksin omasta tahdostaan tai tahtomattaan. He luovat kodistaan suojaavan pesän ja täyttävät arkensa rutiineilla, mutta jotain puuttuu: mistään ei löydy kiintopistettä, joka pysäyttäisi ohikiitävän ajan. Vaarnamon kuulaalla kielellä luodussa kaupunkimaisemassa elämän tähtihetket ovatkin läsnä vain sammuakseen samassa. Ihmissuhteissakin naiset huomaavat jäävänsä paitsioon, alueelle jolta kukaan ei poistu voittajana.

Tähtien välinen pimeys ei jätä lukijaa kylmäksi. Vakavasta aihepiiristään huolimatta kirjailija onnistuu omintakeisilla havainnoillaan kirvoittamaan hymyn lukijan suupieleen: uusissa novelleissa, joissa saavat sijansa niin rosollin valmistus kuin kosmologiset kysymykset, elämä näyttäytyy usein tragikoomisena.

Tampereella asuva Ulla Vaarnamo (s. 1951) on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hänen esikoisteoksensa, novellikokoelma Pyörre, ilmestyi vuonna 2000 ja romaani Honkain keskellä 2002.

muokattu 07.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maasto ja karttaMaailman luonnollisin asiaAlistuminenTerveiset KutturastaTuhannen viillon kuolema (Rikkaiden unelmat, #1)
Paikalla 3 jäsentä ja 41 vierailijaa
Eija, LordStenhammar, Rinja
Uusin jäsen: Anni
Jäseniä yhteensä: 9321