Lintumyrsky

Risto Eronen
Julkaistu: 2006 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiyhteiskunnallinen scifi, mainstream
Avainsanat: kotimainen, satiiri

Lintumyrsky: Romaani. Sidottu, kansipaperi.

Tapahtumapaikka on Suomi, tapahtuma-aika on huomenna. Luonto on seurannut ihmisen esimerkkiä, tullut hulluksi. Taivaalta sataa kuolleita kolibreja, Karibian trombit ravistelevat syyskuista Skandinaviaa, haukat syttyvät taivaalla tuleen kesken lennon.

Kaikille maailmanloppu ei ole vain kurja juttu. Konsultti Pasi Kristallipurolle se on maailman vanhin ja vahvin brändi, jonka turvin hän on tehnyt omaisuuden kannustamalla ihmisiä seksiin työpaikoilla. On helppoa saada ihmiset naimaan kuin huomista ei olisi, kun huomista ei ole.

Ekologisella moottoripyöräjengillä on kuitenkin suunnitelmia Kristallipuron varalle, ja niihin suunnitelmiin kuuluu oleellisena osana lihamylly. Omaa peliään pelaa poliisi Harri Holma, joka mieluummin antaa rehellisten poliisien kuolla lajina sukupuuttoon kuin oman perheensä nälkään.

Lintumyrsky on irvokas, korskea ja kierosti runollinen satiiri sivilisaatiosta, joka syöksyy kohti tuhoaan kuin uunilintu Jaguar S-Type 3.0 V6:n tuulilasiin. Se on tarina pienestä ihmisestä taloudellisten, yhteiskunnallisten ja meteorologisten trombien armoilla.

muokattu 07.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Uponnut maailma ynnä muita satukuvia unen ja toden mailtaLumilentäjäSuomalaista huumoria Samuli S:stä Pentti SaarikoskeenSusanin vaikutusKahdeksas ”Hyvää yötä”!
Paikalla 21 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384