Ehtookellot

Reijo Mäki
scifi, mainstream, novellikokoelma, jännitys
Ehtookellot - Reijo Mäki

Ehtookellot: Tarinoita. Osa tarinoista ilmestynyt aiemmin eri julkaisuissa. Sisältää kaksi sf-kertomusta (Tähtipäämeisseli ja Ehtookellot). Sidottu, kansipaperi. 2. painos: Loisto, 2008. Nidottu.

Näissä tarinoissa lukija koukutetaan tutun lempeällä niskaotteella karskinletkeästä trilleristä tummaakin tummempiin syövereihin, alkoholin ensimmäisestä puraisusta hyvän matkaa pitkin mieron tietä aina Aurajoen pinnan alle. Kolmestatoista jutusta viidessä on päähenkilönä Jussi Vares.

Nimitarinassa vanha Jussi Vares toimii vuonna 2035 drive in -bordellin portsarina Turussa, rappeutuneessa ja rikollisuuden jäytämässä kaupunkihelvetissä. Kun muuan tyttö pyytää apua, Vares ei saata aavistaa, mitä edestään löytää.

Lisäksi karautetaan taksilla Raision Alkoon hakemaan valtakunnan viimeistä vinettopulloa, etsitään murhamiestä Naantalin Muumimaailmasta, vietetään suomalaisen iskelmätaivaan sammuneen kiintotähden Tuomas ”Tommy” Tuulosen muistojuhlaa seurustelu-ravintola Uudessa Apteekissa sekä kuullaan hieman toisenlainen totuus eräästä maailmankuulusta filantroopista ja hyväntekijästä.

Ja miten käy, kun emansipoitunut pohjoinen naiskauneus ottaa mittaa latinoroiston stiletistä?

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: 2007
Kustantaja: Otava
Tyylit: scifi, mainstream, novellikokoelma, jännitys
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 10.00/10
Arvosanoja: 1
Muokattu: helmikuu 03, 2015

Kirja-arvioita

10/10 |
helmikuu 03, 2015
Perinteistä Mäkeä ja myös parhaimpia. Novellitkin näemmä onnistuvat tältä Turun kirjailijalta. Vareskin nähdään parissa novellissa. Turun ehkä tunnetuin fiktiivinen hahmo on luonut jälkensä Turkuun ja ne ovat jääneet pysyviksi. Kiitos Ja Anteeksi!