Jumalten sota
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Jumalten sota

Taavi Soininvaara
Julkaistu: 2007 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännityspoliittinen jännitys
Avainsanat: kotimainen

Päällys: Heikki Kalliomaa. Sidottu, kansipaperi. 3. painos: Loisto, 2008. Nidottu.

Kaksi sopimusta, yksi päämäärä – islamilaisen maailman tuho. Lännen ja islamin tuhatvuotinen taistelu huipentuu ja Suomi on valinnut puolensa.

Ristiretkien ajan synkin salaisuus nostetaan esiin historian yöstä kun ranskalaisen Valencen kaupungin katedraaliin vuonna 1799 piilotettu asiakirjakokoelma Periculum Islamicum, Islamin tuho, löytyy. Vuosisatojen kuluessa islamin tukahduttamiseksi tehdyt sopimukset sytyttävät muslimien vihan kautta maailman.

Britannian ulkoministeriön virkamiehen Aamer Malikin elämä järkkyy hänen arkeologipoikansa tekemän asiakirjalöydön vuoksi, ja Malik päättää luovuttaa tiedotusvälineille jotakin vielä Periculum Islamicumiakin vaarallisempaa: Washingtonin pöytäkirjan, valtiosopimuksen joka tulee ajamaan maailman sodan partaalle.

Toimittaja Elina Laine saa käsiinsä Washingtonin pöytäkirjan, jota havittelevat kiihkeästi niin islamilaiset jihadistit kuin Britannian tiedustelupalvelukin. Eikä kumpikaan piittaa ihmishengistä dokumenttia jahdatessaan.

Suomi, suojelupoliisi ja Supon ylitarkastajaksi nimitetty Arto Ratamo vedetään rajusti mukaan suurvaltapolitiikan syövereihin. Suomi on lähempänä sotaa kuin kertaakaan sitten Moskovan välirauhan: mikäli jokin EU:n jäsenmaa joutuu hyökkäyksen kohteeksi, on Suomi EU:n perustuslain nojalla velvollinen avustamaan hyökkäyksen kohdetta. Ja nyt vastakkain ovat ydinasevaltiot

Sivilisaatioiden sota on alkanut, lupa ydinaseiden käyttöön on annettu ja Suomi on sodan partaalla.

(muokattu 28.09.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Myrsky nouseeSuuri jano: Merinovelleja 1930–1970-luvuilta (M-novellit, #11)PelastusKevätuhrit (Kevätuhrit, #1)Koston hetki
Paikalla 63 vierailijaa
Uusin jäsen: Alona El Bermawey
Jäseniä yhteensä: 8875