Kotkan istuin

Carlos Fuentes
Julkaistu: 2004 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: La silla del águila
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiyhteiskunnallinen scifi, mainstream
Avainsanat: poliittinen fiktio

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Tarja Härkönen. Sidottu, kansipaperi.

Meksiko vuonna 2020: presidentti on kuollut leukemiaan kesken virkakauden. Koko maa on sekasorron vallassa, sillä varapresidentin virka on ajat sitten lakkautettu vallankaappauksen pelossa. Kotkan istuimelle havitteleva Bernal Herrera hioo strategioitaan varmistaakseen asemansa. Tai oikeastaan valtaan pyrkii nainen nimeltä Marma del Rosario Galva, joka on tehnyt nuoruudenrakkaudestaan luottomiehensä.

Tie osoittautuu kuitenkin kivisemmäksi kuin kumpikaan osaa kuvitella: korruptio kukoistaa, huumevirta kulkee keskeytymättä pohjoiseen, opiskelijat marssivat, työläiset lakkoilevat ja maanviljelijöitä tapetaan. Sitten iskee käsittämätön painajainen: Yhdysvallat katkaisee sähköisen tiedonvälityksen. Kun tietokoneet sammuvat ja puhelimet mykistyvät, pyrkyrit kumppaneineen joutuvat kirjoittamaan toisilleen kirjeitä…

Kotkan istuin on kirjemuotoon rakennettu romaani, jossa päitä putoaa kuin Shakespearen näytelmissä. Ja valta ja seksi kulkevat käsi kädessä niin kuin maailman sivu: ”Poliittinen onni on pitkä orgasmi, kultaseni. Menestyksen tulee olla välitöntä ja hidasta ollakseen kestävää. Pitkä orgasmi, rakkaani.”

muokattu 26.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

AlistuminenMoskova -93Brysselin yöTerveiset KutturastaTuhannen viillon kuolema (Rikkaiden unelmat, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 44 vierailijaa
LordStenhammar, Mustelmann
Uusin jäsen: Perus Minä
Jäseniä yhteensä: 9645