47: Eurooppalaisia nykynovelleja

Frans Hertoghs
Julkaistu: 1997 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, antologia, mainstream

Toimittaneet Frans Hertoghs ym. Suomentaneet Sanna Pernu ym. Kirjaan on koottu 47 novellia EU-maista. Kirjoittajia on seuraavista maista: Belgia, Englanti, Espanja, Hollanti, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Luxemburg, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi, Tanska. Alussa elämäkertatietoja, tekstien luonnehdintaa ja selityksiä. Nidottu.

Sisältää kaksi sf-novellia: Francisco García Pavónin Läpinäkyvä maailma (El mundo transparente) ja Dorrit Willumsenin Mutaatio (Mutationen, 1981).

47 EUROOPPALAISTA NYKYNOVELLIA on 17 EU-maasta koottu nuorisolle tarkoitettu hauska, viisas ja eloisa lyhyiden novellien kokoelma. Novellit on jaettu seitsemään teemaan, jotka kuvastavat elämän olennaisia puolia ja kertovat elämästä eri puolilla Eurooppaa. Suomalaisia novelleja on kokoelmassa neljä. Kirjailijaesittelyt, yksityiskohtaiset selitykset ja aiheisiin johdatteleva esipuhe helpottavat ymmärtämistä.

muokattu 28.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuparihärkä (Rikkaiden unelmat, #2)Karkkari (Aavetaajuus-kirjat, #4)Maailman luonnollisin asiaTerveiset KutturastaAlistuminen
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384