Aarnikotkan vuosi (Derkinhovi, #2)
Keskiarvo 3.51
3.51 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (150)
Kirjahyllytilastot

Aarnikotkan vuosi

Diana Wynne Jones
Julkaistu: 2002 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Year of the Griffin
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Susanna Paarma. Kannen maalaus: Jos A. Smith. Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Edes fantasiamaailma ei ole vapaa rahan vallasta. Kahdeksan vuotta sitten herra Chesneyn riistoturismille pantiin piste. Mutta turistit toivat kuitenkin rahaa. Nyt heitä ei enää saavu ja velho Corkoran johtaa velhojen konkurssikypsää yliopistoa löysin rantein.

Corkorania kiinnostaa kuumatkailu enemmän kuin yliopisto, joten hän päättää lähettää rahankeruukirjeitä uusien opiskelijoiden vanhemmille. Corkoran myös valikoi omiksi oppilaikseen tulokkaista rikkaimmat.

Yllätys on täydellinen, kun velho Derkin tytär osoittautuu suureksi kultaiseksi aarnikotkaksi. Kuningas Lutherin poika on tyhjätasku, keisarin sisarpuoli on joutunut senaatin hampaisiin ja kääpiö Ruskin paljastuu pohatan sijasta paenneeksi orjaksi. Olga ei suostu kertomaan taustastaan mitään. Felim taas on tullut velhokouluun salaa, ja hänellä onkin hyvät syyt pitää matalaa profiilia…

Ja vastaukseksi rahankeruukirjeisiin yliopisto saakin niskaansa sekalaisen joukon salamurhaajia ja suuttuneita sukulaisia.

Diana Wynne Jonesin maailma on täynnä inhimillisiä ja epäinhimillisiä persoonia. Aarnikotkan vuosi on itsenäinen jatko-osa innostuneesti vastaanotetulle Derkinhovin Mustalle ruhtinaalle.

muokattu 30.08.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Delfiinin saari (Pronssisoturit, #1)Lumottu lelutehdas (Haavekaupunki, #2)Amerikan kuninkaallisetKäärmekonnun salaisuudet (Myyttihovi, #4)Koutamäen noita (Koutamäen noita, #1)

Kirja-arvioita (2)

Fantasyfan avatar
Kirjoittanut
2.0
Derkinhovin mustan ruhtinaan jälkeen tämänkin kirjan fantasiamaailma on lukijan mielestä taantunut takaisin sille tylsälle normitasolle. Lukiessa tämä kirja tuntuu vähän Harry Potterin kaltaisesta oppilaitos traamalta paitsi että opiskelijoiden joukkoon on otettu muitakin kuin ihmisiä. Ehkä joku pitää, mutta itseäni lähinnä tuo ratkaisu ärsyttää.
Ismene avatar
Kirjoittanut
2.0
Kirja on tylsähkö jatko-osa viihdyttävälle Derkinhovin mustalle ruhtinaalle. Aarnikotkan vuosi ei ole muuta kuin perusfantasiaa eikä edes kovin mukaansatempaavaa sellaista. Piristysruiskeita oli varsin vähän ja tarina tuntui etenevän tasapaksusti. Taustalla sentään pyöri turismin vaurioittaneen maailman korjaaminen, joka oli sinällään mieleenkiintoinen idea ja pohjana tarinalle. Hyvälle pohjalle olisi vain todennäköisesti saanut kirjoitettua paljon paremman kirjan.
Paikalla 25 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384